Ljubimac na B92.net

Desetine kućica štite novosadske kuce i mace od mraza VIDEO

Novosađani su se organizovali i izračunali da za samo 300 dinara svako od nas bar jednom mesečno, može da napravi improvizovanu kućicu za kuce i mace i da je postavi na ulicu.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

A za pravljenje jedne kućice potrebno je: jedna kartonska kutija srednje veličine, tri table stiropora debljine do četiri centimetara, jedan metar građevinske folije širine četiri metra i široki selotejp.

I uz samo malo dobre volje i kreativnosti ulične kuce i mace biće zaštićene od mraza.

Pokretač ove akcije je Novosađanka Jovana Kuzman. To je, inače, drugi put da su se Novosađani organizovali za pravljenje kućice za životinje sa ulice.

Do sada je nekoliko desetina njih postavljeno po novosadskim naseljima.

Kako sve to izgleda pogledajte u prilogu iz emisije Jutro sa Natašom Prve televizije.

Vesti

"Misija je ispunjena"

Fotografija žutog labradora, pas vodič nedavno preminulog bivšeg američkog predsednika Džordža Buša starijeg, koji tužno leži pored kovčega svog doskorašnjeg vlasnika, obišla je svet.

Vesti ponedeljak 3.12. 19:55 Komentara: 6

Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.

Vesti petak 30.11. 10:50 Komentara: 10
strana 1 od 9 idi na stranu