Ljubimac na B92.net

Desetine kućica štite novosadske kuce i mace od mraza VIDEO

Novosađani su se organizovali i izračunali da za samo 300 dinara svako od nas bar jednom mesečno, može da napravi improvizovanu kućicu za kuce i mace i da je postavi na ulicu.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

A za pravljenje jedne kućice potrebno je: jedna kartonska kutija srednje veličine, tri table stiropora debljine do četiri centimetara, jedan metar građevinske folije širine četiri metra i široki selotejp.

I uz samo malo dobre volje i kreativnosti ulične kuce i mace biće zaštićene od mraza.

Pokretač ove akcije je Novosađanka Jovana Kuzman. To je, inače, drugi put da su se Novosađani organizovali za pravljenje kućice za životinje sa ulice.

Do sada je nekoliko desetina njih postavljeno po novosadskim naseljima.

Kako sve to izgleda pogledajte u prilogu iz emisije Jutro sa Natašom Prve televizije.

Vesti

Nasilje nad životinjama sve je češće, počinioci bez kazne

Zlostavljanje životinja u Srbiji se nastavlja. Na društvenim mrežama osvanuo je snimak brutalnog ubijanja psa u Obrenovcu, koji je izazvao veliki gnev javnosti. Policija je zbog sumnje da su to počinile uhapsila dve osobe. Predstavnici udruženja za zaštitu životinja kažu da ljudi sve češće maltretiraju pse i mačke.

Vesti ponedeljak 31.12. 09:01 Komentara: 8

Pažljivo sa kucama na snegu

Naši ljubimci ne mogu da dočekaju igre na snegu, trčanje, skakanje i valjanje. Oni prosto obožavaju da jure i hvataju u letu pahuljice koje svuda oko njih padaju.

Vesti subota 22.12. 12:22 Komentara: 10
strana 1 od 10 idi na stranu