Da li će 2019. biti izgrađeno groblje za kućne ljubimce u Beogradu?

Nedavno je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio izgradnju groblja za kućne ljubimce na Novom Beogradu. Najavio je da će gradnja početi sledeće godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

13:04

Da li će 2019. biti izgrađeno groblje za kućne ljubimce u Beogradu?
Foto: Thinkstock

To je bio povod za portal Petface.net da se obrati gradskoj upravi, a odgovori su stigli iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

"U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u toku je izrada Urbanističkog projekta, Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca u Bloku 51", navodi se u odgovoru.

Oni ističu da su Urbanistički projekat i projekat parcelacije dostavljeni nadležnom organu na potvrđivanje i u toku je javna prezentacija predmetnog urbanističkog projekta.

"Potvrđivanje urbanističkog projekta i završetak izrade tehničke dokumentacije je uslov za dobijanje daljih saglasnosti radi pribavljanja građevinske dozvole", objašnjavaju iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Raspisivanje javne nabavke za izvođenje radova biće moguće po završetku izrade tehničke dokumentacije i pribavljanju neophodnih saglasnosti za ove radove.

"Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2018. godinu nisu predviđena sredstva za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca u Bloku 51", zaključuju u Direkciji.

Prethodna obećanja

Podsetimo da je bivši gradonačlenik Beograda, Siniša Mali najavio da će groblje za kućne ljubimce biti izgrađeno još 2016. godine, a od tog obećana prošlo je tri godine, s obzirom na to da je dato u oktobru 2015. godine.

Govoreći o tom projektu Mali je rekao da je Grad Beograd metropola koja nema takvo groblje, a koje će se nalaziti na Bežanijskoj kosi.

Takođe je najavljeno da je plan da groblje ima oko 2.200 grobnih mesta, prostor za rozarijume i kolumbarijume, “vrt sećanja” za rasipanje pepela i spomen-park namenjen za životinje iz zoo-vrta.

U Beogradu postoji plan za izgradnju groblja za kućne ljubimce čak od 1996. godine. Taj plan je predviđao da se ono izgradi u Bloku 51, ali do danas nije realizovano.

Sada ponovo stojimo pred novim obećanjem i videćemo šta će sa njim biti.

Ostaje nam samo da čekamo kako bismo videli da li će se ovo obećanje ispuniti, a Beograđanima je ovaj projekat neizmerno potreban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: