Ljubimac na B92.net

Svake godine prepliva 8.000 km da bi se sreo sa svojim spasiocem VIDEO

Kada je brazilski ribar pronašao pingvina, ptica je zaista bila u užasnom stanju, zaglavljena među stenama i potpuno prekrivena uljem.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/Wonder World
Printscreen YouTube/Wonder World

Čovek ga je spasao, okupao i nahranio. Dao mu je ime Dindim. Očekivao je da će pingvin, nakon što ozdravi, poći u potragu za svojim jatom.

Ptica je, međutim, odbijala da ode od svog novog prijatelja. Ostala je kod njega punih osam meseci.

Pingvin je, potom, odjednom samo nestao. Ribar je bio zatečen i tužan. Ipak, znao je da je to, pre ili kasnije, moralo da se desi. Nije se nadao da će se Dindim ikada više vratiti.

Tu se, međutim, prevario.

Dindim se vratio. Potom je nastavio da dolazi svake godine i da posećuje svog spasioca.

Dođe, provede neko vreme sa njim, i ponovo ode. Provodi vreme samo sa ribarom i nikom drugom ne dozvoljava da ga dodirne. Ko pokuša, ne provede se baš dobro.

Ovo neuobičajeno i neverovatno prijateljstvo iznenađuje čak i naučnike, pogotovo zbog činjenice da Dindim prepliva više od 8.000 kilometara da bi se sreo i družio sa svojim spasiocem i prijateljem.

Vesti

Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.

Vesti petak 30.11. 10:50 Komentara: 10
strana 1 od 13 idi na stranu