Grad zabranio šetanje pasa tokom dana

Grad na jugozapadu Kine zabranio je šetanje pasa tokom dana i uveo im zabranu pristupa parkovima, šoping centrima, sportskim terenima i drugim javnim mestima.

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2018.

11:56

Grad zabranio šetanje pasa tokom dana
Foto: Thinkstock ilustracija

Propis je objavio grad Venšan u kineskoj provinciji Junan 29. oktobra i ocenjen je kao najrestriktivniji u naciji, gde je posedovanje pasa dugo bilo predmet strogih regulativa.

Pod komunistima kineskog utemeljivača Mao Cedunga, imati kućne ljubimce smatralo se buržoaskom sklonošću, ali je trend ponovo oživeo proteklih decenija kada su Kinezi postali imućniji, a njihove porodice manje.

Mnogi gradovi još imaju propise o tome koliki psi mogu živeti u njihovom području, a glavni grad Peking zabranio je držanje velikih pasa u gradskom centru.

Zabrana u Venšanu stroža je od ostalih, jer je njome ograničeno da psi mogu biti napolju pre sedam ujutru i posle 22 časa.

Takođe, pseći povodac ne sme biti duži od metar, a pse mogu šetati samo odrasli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: