Ljubimac na B92.net

Grad zabranio šetanje pasa tokom dana

Grad na jugozapadu Kine zabranio je šetanje pasa tokom dana i uveo im zabranu pristupa parkovima, šoping centrima, sportskim terenima i drugim javnim mestima.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Propis je objavio grad Venšan u kineskoj provinciji Junan 29. oktobra i ocenjen je kao najrestriktivniji u naciji, gde je posedovanje pasa dugo bilo predmet strogih regulativa.

Pod komunistima kineskog utemeljivača Mao Cedunga, imati kućne ljubimce smatralo se buržoaskom sklonošću, ali je trend ponovo oživeo proteklih decenija kada su Kinezi postali imućniji, a njihove porodice manje.

Mnogi gradovi još imaju propise o tome koliki psi mogu živeti u njihovom području, a glavni grad Peking zabranio je držanje velikih pasa u gradskom centru.

Zabrana u Venšanu stroža je od ostalih, jer je njome ograničeno da psi mogu biti napolju pre sedam ujutru i posle 22 časa.

Takođe, pseći povodac ne sme biti duži od metar, a pse mogu šetati samo odrasli.

Vesti

Ministar: Moramo zaštititi sve ptice

Trovanje ptica je problem koji ćemo morati ozbiljno da rešavamo, izjavio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i istakao da se ptice moraju zaštititi, bez obzira na to da li je reč o zaštićenim vrstama.

Vesti utorak 6.11. 20:31 Komentara: 7
strana 1 od 12 idi na stranu