Pronašli su ga kako luta ulicama sa povređenom nogom... VIDEO

Kada su ga pronašli kako luta ulicama jednog grada u Indiji imao je povređenu nogu i veliku posekotinu, do kosti. Iz nje je neprestano tekla krv. Pas je bio uplašen i bilo je teško prići mu u takvom stanju.

Izvor: B92, petface.net

Četvrtak, 20.09.2018.

23:32

Pronašli su ga kako luta ulicama sa povređenom nogom... VIDEO
Printscreen Facebook/AnimalAidUnlimited

Za prenos nesrećne životinje spasiocima je poslužila je jedna veća mreža, slična onoj koja se koristi za pecanje.

Mnogo dece iz mesta gde je pas pronađen pohitalo je da pomogne radnicima Animal Aid-a, kako bi pas bio prenet u njihovu veterinarsku ambulantu.

Rana je bila teška, a pas je izgubio mnogo krvi, tako da se nije opirao operaciji. Mirno je čekao da veterinari obave posao čišćenja i ušivanja rane.

Oni su učinili mnogo toga za ovog psa. Međutim, nije ni to bilo sve. Kada su ga doneli, prilikom pregleda otkrili su da pas ima i ranu na repu. Odmah posle operacije noge, sanirali su i tu povredu. Pas je posle operacije bio obazriv i uplašen, pa nije bilo lako zadobiti njegovo poverenje nakon svega što je proživeo. Iako je bio sa ulice, pa verovatno i prilično gladan, nije odmah prihvatio hranu koju su mu nudili zaposleni u Animal Aid-u.

Njuškao je polako, ali sigurno, nije znao da li sme da je uzme. Zatim je jedna radnica koja se brinula o njemu počela rukom da ga hrani i on je to prihvatio.

Pas je sada dobro i smešten je u skloništu organizacije Animal Aid. Njegov oporavak je trajao dugo, ali je bio vredan truda. Sada je to lep pas, čije rane su zlečene.

On je sada pravi mezimac u skloništu, svi ga vole, a voli i on njih. Spasili su mu život, pa sada čeka da bude udomljen. Potreban mu neko ko će mu lepim izbrisati iz sećanja sve ono loše što mu se dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: