Akvarijum nudi spas za pariske zlatne ribice

Jedan akvarijum u Parizu nudi utočište za zlatne ribice njihovim vlasnicima ukoliko nemaju dovoljno prostora da im to sami omoguće.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

16:00

Akvarijum nudi spas za pariske zlatne ribice
Thinkstock

Vlasnici akvarijuma nude smeštaj ribicama, kako ne bi završile u kanalizacionim cevima, prenosi Rojters.

Jedna od vlasnica zlatnih ribica, Emi Lefuest, izjavila je, naime, da više ne može da pruži povoljne uslove za život svom ljubimcu Luis-Pablu.

"Poprilično sam vezanja za njega, ali rekla sam sebi, dve godine su dovoljne i sada je vreme da ide napred i živi kako to zlatnoj ribici dolikuje", rekla je ona.

Nakon toga je, kako navodi Rojters, Luisa-Pabla jedan od radnika akvarijuma prebacio u privremeni "smeštaj", gde će provesti 40 dana kako bi se njegovo zdravlje proverilo, a potom će biti prebačen u glavni izložbeni akvarijum.

Ovim potezom vlasnici pariskog avkarijuma se nadaju da će povećati svest o dobrobiti životinja.

U protekle dve godine, više od 600 zlatnih ribica našlo je novi život u pariskom akvarijumu.

"Zlatna ribica će u staklenoj kugli živeti u proseku dve do tri godine, ako se voda redovno menja. Ona može da doživi i do 20 godina uz adekvatne uslove", objasnila je naučnica Selin Bezol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: