Ljubimac na B92.net

Volela je da spava sa svojim ljubimcem, što se zamalo fatalno završilo

Nemamo dovoljno vremena za svoje kućne ljubimce. Kad god nađemo slobodan trnutak želimo da usmerimo pažnju na njega. Mazimo ga, gnjavimo, četkamo i šetkamo, a neretko i spavamo zajedno sa njim.

Izvor: B92, Petface.net
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Spavanje u istom krevetu sa svojim kućnim ljubimcem nije toliki problem ako su u pitanju mačke ili psi. Ali šta se desi kada zaspite sa, recimo, pitonom.

Jedna vlasnica pitona spavala je sa svojim ljubimcem u krevetu sve dok piton nije počeo čudno da se ponaša. Spavala sa njim po celu noć i dopustila mu je da prelazi preko celog njenog tela.

Kada je primetila da njena zmija odbija hranu, uplašila se za njeno zdravlje i otišla je kod veterinara. Nakon pregleda, veterinar je devojci saopštio zastrašujuću vest. Piton se nameračio da pojede nešto veliko - nju samu!

Afrički i tigrasti burmanski pitoni rastu i do 7,5 metara dužine, dok ostali uglavnom narastu do dva metra. Zmije imaju fleksibilne ligamente na samoj vilici, pa tako mogu da pojedu ogroman plen. One ne žvaću svoju hranu, već je samo gutaju, piše Petface.

Pitoni se u početku hrane sitnijim plenom i životinjicama, ali kada porastu otvori im se apetit, pa mogu da pojedu svinju ili slično. Ponekad se precene, pa je tako poznat slučaj da je jedna zmija pukla prilikom gutanja aligatora, pa su ih istraživači tako i pronašli.

Thinkstock
Thinkstock

Prošle godine, Bi-Bi-Si je objavio vest da je indonežanska policija pronašla pitona koji pojeo odraslog muškarca, a telo je pronađeno tako što je rasečena utroba životinje. Smatra se da je zmija pojela mladića na porodičnoj plantaži palmi na ostrvu Sulavesi.

Radilo se o mrežastom pitonu veličine od sedam metara, a takve zmije mogu da budu izuzetno snažne. Plen napadaju tako što ga obmotaju i stežu ga do prestanka rada srčanog mišića.

Može da se desi da neka kost pukne u telu žrtve, ali zmije ne lome kosti kao se misli, več guše svoj plen.

Ovo je prvi dokazani slučaj da je žrtva zmije bio čovek, ali da se devojka sa početka priče nije obratila veterinaru u vezi svog pitona možda bi se i ona našla u naslovima svetskih medija.

Vesti

Uginula najstarija zatočena ženka nilskog konja

Verovatno najstarija ženka nilskog konja Tami (Palma), koja je živela u zatočeništvu, uginula je u 59. godini, premašivši na taj način životni vek svoje vrste, objavio je na Fejsbuk stranici jerusalimski zoološki vrt, poznat i kao Biblijski zoološki vrt.

Vesti nedelja 19.08. 08:00 Komentara: 4
strana 1 od 30 idi na stranu