10 osobina životinja za koje verovatno niste ni znali

Mnogo je osobina koje bismo mogli da "nasledimo" od naših kućnih ljubimaca. Oni su požrtvovani, uvek raspoloženi, skromni, a na mali znak pažnje iskreno će reagovati.

Izvor: petface.net

Ponedeljak, 06.08.2018.

08:00

10 osobina životinja za koje verovatno niste ni znali
Thinkstock

Ovih 10 osobina životinje imaju, a o njima se skoro i ne govori:

1. Morski konjići su monogamne životinje. Oni izaberu sebi para i ceo život provode zajedno. Jedna ljubav za ceo život!

2. Krave imaju najbolje drugarice! Verovali ili ne, i krave imaju najbolju drugaricu i doživljavaju stres kada ih razdvoje, tvrde naučnici.

3. Vidre se drže za "ruke" kada spavaju. Zašto to rade? Jednostavno, pokušavaju da spreče da u snu otplove i da se tako razdvoje.

4. Pingvini prose svoje izabranice tako što im predaju prethodno pažljivo odabrani kamenčić.

5. Majmuni cene ravnopravnost i zalažu se za "iste plate". Kada drugi majmun dobije veću nagradu za istu izvršenu radnju, majmun koji je ostao uskraćen postaje uznemiren.
Thinkstock
6. Stručnjaci kažu da štenci mužjaci tokom igre, ponekada, puste ženke da pobede kako bi im pokazali naklonost.

7. Veruje se da su slonovi životinje koje pokazuju najveći stepen empatije, i to ne samo prema svojoj vrsti već prema svim živim bićima.

8. Divlji afrički psi gaje duboko poštovanje prema starijim i bolesnim pripadnicima svog čopora i pažljivo brinu o njima.

9. Po mirisu svog slončeta, mama slonica uspeva da u svoju veliku mentalnu mapu, kao u kompjuter, spakuje informacije gde se slonče igra i gde je krenulo.

10. Dabrovi su najvernije životinje! U gradnji kuće i brane i gajenju mladunaca učestvuju oba roditelja, a "novu ljubav" pronalaze samo u slučaju smrti partnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: