Dirljiva priča o dve male veverice i njihovom spasiocu / VIDEO

Tokom pomračenja Sunca, mala veverica bila je u panici, pa je došla do Džeka, popela se na njegovu cipelu i kao zalepljena ostala tamo. Beba veverica je dobila ime Petunija.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

08:35

Dirljiva priča o dve male veverice i njihovom spasiocu / VIDEO
Printscreen YouTube/The Dodo

Nakon pomračenja Sunca, ljudi pronalaze uplašene bebe veverice, a i mnogo drugih životinja koje loše reaguju u to vreme. Petunija je bila u prilično lošem stanju, pa je morala hitno kod veterinara. Iako je zamalo umrla, Džek nije hteo da odustane, pa je učinio sve da bi se ona što pre oporavila.

Negovao ju je, mazio, hranio, pa je čak i orman ispraznio da bi napravio adekvatan prostor za Petuniju - njenu malu šumu, u kojoj se ona polako i dobro oporavljala.

Džek, međutim, nije znao šta bi moglo da usledi. Pozvali su ga prijatelji i rekli da su posle uragana Irma pronašli još jednu vevericu, pa su ga zamolili za pomoć. On je, naravno, odmah pristao. Uz Petuniju, on sada ima i Dejzi, pa je odjednom postao dadilja za dve male veverice kojima je pažnja bila potrebna 24 sata. Uz pomoć veterinara, Džek je uspešno svladao brigu za veverice i uživao u svakom trenutku sa njima.

Kada su se potpuno oporavile, Džek je znao da je došlo vreme da ih vrati u prirodu. Dejzi je odmah srećna skočila na drvo, ali Petunija je malo oklevala, pa je odlučila da ostane sa Džekom.

Vremenom su se obe veverice naučile na život u prirodi, pa sada redovno posećuju Džeka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: