Ljubimac na B92.net

Ženka pitbula spasla porodicu od požara: "To je naša junakinja"

Da psi zahvaljujući svojim istančanim čulima mogu da predosete opasnost dokaz je još jedna gotovo neverovatna priča o ženki pitbula koja je spasla porodicu od sigurne smrti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Printscreen - ABC13 Houston
Foto: Youtube Printscreen - ABC13 Houston

Naime, opasni požar koji je u noćnim satima zahvatio celu zgradu u Kaliforniji mogao je da se završi tragično. Srećom, opasnost je predosetila hrabra ženka putbula - Saša, koja je rešila da pošto-poto razbudi svoju vlasnicu.

Pametna kuca, kada je osetila širenje požara po zgradi, uporno i glasno je lajala kako bi ukazala na požar. Uspela je da probudi osmomesečnu bebu, a potom i svoju vlasnicu Nanu Čaičandu.

Saša je sve vreme cvilela i skakala po ulaznim vratima, pokušavajući da upozori vlasnicu na vatru koja se sve više približavala njihovom stanu.

"Nije mi bilo ni na kraj pameti da ona pokušava da nas upozori na požar. Ustala sam iz kreveta da proverim što se događa. Otvorila sam vrata, a Saša je utrčala u stan, pravo u spavaću sobu", objasnila je Nanu.

Čim je shvatila šta se dešava, vlasnica je potrčala ka dečjoj sobi, gde se nalazila beba, a tamo je zatekla neverovata prizor. Kuca je već spasavala devojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta držeći je za pelenu.

"Zahvaljujući Saši, na vreme smo izašle iz stana i pozvale 911. Uzbunile smo i ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi. Dugujem Saši svoj život i život svoga deteta. Ona je naša junakinja. Bez nje, verovatno se ne bismo izvukle", ispričala je.

Vesti

strana 1 od 40 idi na stranu