Dečak usmrtio trudnu ženku merkata u zoološkom vrtu

Neimenovani 12-godišnji dečak ubio je trudnu ženku merkata tokom školske posete zoološkom vrtu Kečkemet u Mađarskoj.

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2018.

18:20

Dečak usmrtio trudnu ženku merkata u zoološkom vrtu
Foto: Thinkstock / ilustracija

Učenik je, uprkos brojnim znakovima upozorenja, pružio ruku kroz zaštitnu ogradu, kada ga je za prst ujela Zara, ženka koja je u zoo-vrt stigla pre 18 meseci i ubrzo postala lokalna maskota.

Dečak je zatim zgrabio ženku i bacio je na pod i Zara je uginula od jačine udarca.

Stručnjaci za ponašanje životinja kažu da je ženka samo pokušavala da zaštiti svoje potomstvo i stanište.

Direktor zoo-vrta Tamaš Tokovič objavio je na Fejsbuku tragičnu vest: "Čija je ovo krivica?? Da li današnja omladina ima sve manje poštovanja prema prirodi i životu, ili učitelji sve manje vode računa o ponašanju dece koja su im dodeljena na staranje? Ili su glavni krivci roditelji? Oni sve manje sa decom vode razgovore kojima bi trebalo da im ukažu na važnost poštovanja drugih ljudskih bića i prirode", napisao je Tokovič.

"Zara je tokom šest meseci svaki dan provodila u mojoj kancelariji, a uveče u mojoj kući. Bila je odličan prijatelj našem španijelu", dodao je.

Dečak u međuvremenu dobija pretnje smrću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: