Ljubimac na B92.net

Snimili su rodu slučajno, a napravili su snimak godine / VIDEO

Priroda često sama stvara situacije koje nam, uhvaćene okom kamere ili objektivom foto-aparata, kasnije deluju zadivljujuće i neverovatno.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/Caters Clips
Printscreen YouTube/Caters Clips

Tako nešto dogodilo se i u ovom slučaju. Tokom nedavnog safarija u Tanzaniji, ljudi su se zaustavili da posmataju i slikaju rodu, koja se nalazila u visokoj travi.

Iako deluje sasvim smireno, u trenutku kada poleti za njom iz trave skače leopard. Ptica u poslednjem času izmiče velikom predatoru, koji je do tada gotovo nevidljiv vrebao u travi.

Dramatični trenutak kamerom je zabeležila Lorin O'Dea, a fotografija Pola Rifkina, koji je prizor zabeležio foto-aparatom, već je ušla u izbor za najbolju fotografiju godine časopisa National Geographic.

Vesti

Da li se iko ovoliko raduje poštaru? /VIDEO

Čaki je pas koji svaki put sa nestrpljenjem iščekuje na vratima poštara. Raduje mu se više nego bilo ko u kući. Međutim, jednog dana poštara više nije bilo. Saznali su da je premešten na drugi deo grada. Ipak, Čakijeva vlasnica je našla načina da ga iznenadi. Pogledajte snimak.

Vesti petak 25.05. 08:40 Komentara: 11

I one su žrtve rata: Ko brine o mačkama u Siriji? /VIDEO

Život mačića u Siriji veoma je težak. Kako zbog teške situacije, tako i zbog surovosti dece koja su navikla da ih maltretiraju. Zbog toga je pokrenut projekat koji zbrinjava mačiće između dva i četiri meseca. Volonteri se trude da decu i odrasle nauče kako da se ponašaju prema ovim stvorenjima, ali i da im pomognu kada su u nevolji.

Vesti utorak 22.05. 20:45 Komentara: 10
strana 1 od 223 idi na stranu