Žene bolje razumeju pse

Većina vlasnika odlično razume poruke koje im psi šalju, a tako dobra komunikacija rezultat je dugogodišnje bliskosti i suživota.

Izvor: petmagazine.rs

Ponedeljak, 30.04.2018.

08:40

Žene bolje razumeju pse
Thinkstock

Ipak, jedna nedavna naučna studija pokazala je da žene bolje razumeju šta psi žele, jer one zapravo više "komuniciraju" sa njima.

U studiji je učestvovalo 18 pasa koji su odrastali u različitim situacijama i porodicama, a na pitanja istraživača odgovaralo je 40 članova porodica u kojima ti psi žive, piše Pet Magazine.

Zadatak je bio da se odredi koji psi su režali iz straha, koji zbog bola, agresije ili sreće. U 63 odsto slučajeva uspeli su da pogode zašto su se psi oglasili.

"Izgleda da postoje biološki utemeljena pravila koja pomažu ljudima da prepoznaju emocije kod pasa, ali i drugih sisara. Žene su empatičnije i osećajnije kada osete tuđe emocije, što im pomaže da bolje prepoznaju tuđa osećanja, kao i najčešći razlog režanja pasa", objasnio je glavni autor studije Tomas Farago.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: