U Grčkoj prvi put kurs za prvu pomoć mačkama

Grčki Institut za obrazovanje i ponašanje pasa i mačaka u saradnji sa „Pets Pro Academy“ organizuje prvi put u ovoj zemlji kurs prve pomoći mačkama 6. maja.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

15:00

U Grčkoj prvi put kurs za prvu pomoć mačkama
foto: thinkstock

Učesnici radionice nakon uvodnog dela moći će da čuju više o tome zašto su mace specifične, tačnije zašto mačku ne smemo tretirati kao malog psa, kako se kontrolišu vitalne funkcije, a potom videti i osnovne principe prve pomoći.

Prva pomoć će se odnositi na hitne situacije poput trovanja, saobraćajnih nesreća, rana, ugriza, hematološke, respiratorne i gastrointestinalne hitnosti, ali i dijabetesa.

Na taj način ljudi će znati da procene hitnost situacije i pomognu što uličnim, što kućnim macama dok ne stignu kod veterinara.

Nadamo se da će sličan događaj uskoro biti organizovan i u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: