"Upomoć, moj rakun se 'naduvao'!". Vatrogasci: "A šta mi da radimo?"

Vatrogasci u Vejn Taunšipu u Indijani imali su prošle nedelje neobičnu intervenciju.

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

08:35

Foto: Thinkstock

Na vrata im je u 2 ujutro pokucala žena koja je donela rakuna koji je preterao sa marihuanom. Zamolila ih je za pomoć, ali vatrogasci nisu mogli mnogo da joj pomognu.

"Koliko god volimo životinje, nismo mogli mnogo da učinimo. U ovakvim slučajevima se preporučuje da se životinja pusti na miru da odspava, i sama to 'pregrmi'. Nadamo se da je rakun sada dobro", objavili su vatrogasci na svojoj Fejsbuk stranici. Žena koju vatrogasci nisu imenovali rekla je da je rakun zavirio u nečiju tuđu činiju i tamo pronašao marihuanu.

Ali marihuana nije legalna u Indijani, a vatrogasci kažu da oni nisu policija kako bi ispitivali gde je životinja pronašla biljku, piše Vašington post.

Iako su drogirani rakuni vrlo retki posetioci vatrogasnih stanica, drugi kućni ljubimci i nisu toliko. S obzirom na to da sve više saveznih država u SAD legalizuje marihuanu, veterinari imaju sve veći broj pacijenata koji su je progutali.

Najčešće je reč o psima za koje je marihuana retko fatalna. Zato vatrogasci imaju savet za vlasnike kućnih ljubimaca. Savetuju im da ostave životinje na miru i sačekaju da se njihovo stanje stabilizuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: