Iza ovog "slatkog" video-snimka krije se surova istina

Video-snimak, na kojem se vidi kako lav preko stakla u zoo-vrtu u Severnoj Karolini pokušava šapama da dodirne dete, postao je viralan iz veoma pogrešnih razloga, piše The Dodo.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

20:00

Iza ovog
Foto: Facebook screenshot

Uprkos tome što deluje kao da lav želi da se igra, stručnjaci za ponašanje životinja kažu da je životinja zapravo u agoniji.

"Lav vidi iza stakla ono što bi mogla da bude ukusna večera, ali nikako ne može da je dohvati. Svi misle da želi da se igra, ali to definitivno nije slučaj. On je jednostavno na mukama", kaže Suzan Bas iz organizacije Big Cat Rescue. Poznata je i priča sa tigrom iz zoo-vrta Tiger World koji se 2010. godine zaleteo ka majci sa detetom, i oštetio zaštitno staklo.

Zoo-vrt je tada negirao da su posetioci bili u opasnosti.

"Vrlo je verovatno da su ojačali staklo nakon toga, ali ne postoji način da otkrijete jačinu stakla na video-snimku sa lavom. Čak i da su majka i dete bezbedni, postoji mnogo sličnih slučajeva u kojima je životinja povređena. A ljudi i dalje takve snimke smatraju 'neodoljivim'", objasnila je Suzan Bas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: