Znate li da su činije za hranu i vodu vaših ljubimaca leglo bakterija?

Verovali ili ne, više bakterija ima na drugim mestima u kući nego u WC šolji. Ovo se posebno tiče vlasnika kućnih ljubimaca.

Izvor: index.hr

Nedelja, 15.04.2018.

11:30

Znate li da su činije za hranu i vodu vaših ljubimaca leglo bakterija?
Foto: Thinkstock

Ako hranite psa suvom hranom, verovatno ne perete činiju svaki dan. Ipak, činije za hranu su predmeti gde ima najviše bakterija u čitavoj kući.

Vrlo je verovatno da vaš pas jede iz činije koja je prepuna bakterija. I ešerihija koli i salmonela mogu biti štetne za ljubimce kao i za ljude. Do ovog zaključka došli su naučnici NFS Internationala radeći eksperiment u 22 doma kroz 30 dana.

Činije za hranu naših ljubimca imaju visoko 4 mesto po količini bakterija, prva tri mesta su sunđer za pranje sudova, sudopera i četkica za zube.

Bilo kakvo nakupljanje bakterija u činijama za hranu i vodu se može vrlo jednostavno sprečiti svakodnevnim pranjem deterdžentom i vrućom vodom. Obavezno imajte na umu da dobro isperete činije nakon pranja s deterdžentom.

Bilo bi dobro da jednom nedeljno i dezinfikujete sve činije, piše Index.hr.

Mnogo bolje je koristiti posude od nerđajućeg čelika ili keramike jer se u pukotinama plastičnih lako skupljaju bakterije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: