"Slučajno" držao medveda kao ljubimca: "Mnogo je porastao"

Policija je pronašla azijskog crnog medveda u kavezu na posedu jednog čoveka u kineskoj provinciji Junan, ali je on zbog dobrog staranja o životinji ipak prošao bez zakonom predviđene kazne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

12:06

Ilustracija: Thinkstock

Vlasti su reagovale po dojavi jednog komšije, ali umesto da muškarcu koji je u izveštajima označen samo prezimenom Jang izdaju novčanu kaznu od oko 500 dolara, oni su samo zbrinuli životinju i prebacili je u odgovarajući smeštaj.

Jang je verovatno odobrovoljio policiju neverovatnom pričom - rekao je da je medveda pronašao 2015. godine dok je brao pečurke u obližnjoj šumi i da ga je odveo kući jer je "mislio da je u pitanju ostavljeno kuče".

Kako je rekao, tek nekoliko meseci kasnije, kada se već vezao za životinju, shvatio je da "nije u pitanju pas, jer je mnogo porastao".

Azijski medvedi su zaštićena vrsta u Kini i za njihovo držanje su potrebne posebne dozvole, a u suprotnom su predviđene kazne.

Ipak, ova životinja je bila potpuno zdrava, Jang se o njoj dobro starao i pošto je u potpunosti sarađivao sa vlastima, prošao je bez kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: