Ljubimac na B92.net

Još jedna žrtva: Pas uginuo u pregratku za ručni prtljag u avionu

Pas je uginuo u avionu kompanije Junajted erlajnsa nakon što je stjuardesa naložila vlasniku životinje da je stavi u pregradak za ručni prtljag.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kompanija je preuzela punu odgovornost za incident koji se dogodio na letu od Hjustona do Njujorka.

"Tragična nezgoda koja nikad nije trebalo da se dogodi jer ljubimci nikad ne treba da se ostavljaju u delu za odlaganje stvari", navodi se u saopštenju kompanije.

Pas je bio u maloj korpi koja je mogla da stane ispod sedišta u avionu, prenosi AP.

Putnici su preneli da su čuli lajanje tokom leta, ali da nisu znali da je pas uginuo sve dok avion nije sleteo na njujorški aerodrom Gvardija.

Podsećamo, kompanija se našla u žiži javnosti u aprilu 2017. zbog džinovskog zeca koji je uginuo u njihovom avionu tokom leta iz Londona za Čikago.

Reč je o zecu pod imenom Sajmon, koji je bio dugačak oko 90 centimetara.

Prema navodima Rojtersa, Sajmon je trebalo da bude proglašen za najvećeg zeca na svetu, a kupila ga je poznata ličnost čije ime nije bilo navedeno.

Zec je pre leta bio potpuno zdrav i prošao je pregled tri sata pre poletanja aviona. Zec je okončao život u odeljku za prtljag "boinga 767".

Nakon dvosatnog odlaganja leta iste kompanije, u avgustu 2017. takođe je uginuo petogodišnji kavalirski španijel kralja Čarlsa, koji je bio ljubimac jedne porodice u Hjustonu. I Lulu je bila zdrava, i pre putovanja je dobila odobrenje veterinara.

Na Fejsbuku je osnovana grupa "United Airlines Almost Killed My Greyhound", koja se bavi pitanjem smrti životinja na letovima Junajted erlajnsa.

Ova avio-kompanija takođe je poznata po brojnim drugim incidentima.

Nedelju dana pre smrti zeca, našla se na meti kritika nakon što je jedan od putnika prisilno udaljen iz aviona, a ubrzo nakon toga, jednog Kanađanina koji je putovao u biznis-klasi navodno je ubola škorpija.

Vesti

Ovaj pas se boji svega, osim letenja /VIDEO

Buldog Bentli jedan je od najplašljivijih pasa koje ćete upoznati. I dok su nekima čudni njegovi strahovi, drugima su smešni. Ipak, ono što je zanimljivo, jeste da uživa u letenju helikopterom. Ovo je njegova priča.

Vesti subota 31.03. 14:26 Komentara: 4

Ovaj mačak pruža najbolje masaže na svetu / VIDEO

Svaki vlasnik mačaka zna koliko ove životinje vole da "mese" svoje ljude. Ipak, jedan mačak to radi toliko predano da je svojom veštinom oduševio sve mačkoljupce. Na vide- snimku koji je Bored Panda objavio na Fejsbuku može se videti kako devojka leži na krevetu, dok joj gospodin Hilingpos (eng. Healingpaws, "šape koje leče") nežno masira leđa. Verujemo da će svaki mačkar posle ovog snimka poželeti da se šape ovog vrednog masera nađu i na njegovim leđima!

Vesti četvrtak 29.03. 14:15 Komentara: 4
strana 1 od 40 idi na stranu