Snimak iz zoo-vrta izazvao bes javnosti /VIDEO

Aktivisti za prava životinja osudili su osoblje zoološkog vrta Bandung u Zapadnoj Javi, u Indoneziji, gde je snimljen orangutan kako puši cigaretu.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2018.

18:50

Snimak iz zoo-vrta izazvao bes javnosti /VIDEO
Foto: Youtube Screenshot/ Fox News

Kamera je zabeležila trenutak kada jedan od posetilaca zoološkog vrta baca svoju cigaretu orangutanu, koji je uzima, seda i počinje da je konzumira. Video-snimak se velikom brzinom proširio na društvenim mrežama.

Iz zoološkog vrta saošteno je da im je žao zbog incidenta i da postoji mogućnost da je čuvar u to vreme bio na pauzi.

Portparol je istakao da u zoološkom vrtu postoje upozoranja vidljiva posetiocima u kojima se ističe da je zabranjeno davati hranu ili cigarete životinjama.

Osnivač udruženja za zaštitu životinja Merison Gućijano napao je menadžment zoološkog vrta zbog "slabe kontrole“, ali je i kritikovao loše uslove u zoološkim vrtovima.

"Skoro svi zoološki vrtovi su u lošem stanju, od kaveza, hrane do nege koja je neophodna životinjama“.

Indonezija je jedna od zemalja u kojoj veliki broj stanovnika konzumira duvan, ali je poznata i po lošoj zaštiti životinja.

Ovaj zoološki vrt je više puta punio naslovnice zbog izgladnjivanja životinja i njihovog razbolevanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: