Ljubimac na B92.net

Snimak iz zoo-vrta izazvao bes javnosti /VIDEO

Aktivisti za prava životinja osudili su osoblje zoološkog vrta Bandung u Zapadnoj Javi, u Indoneziji, gde je snimljen orangutan kako puši cigaretu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/ Fox News
Foto: Youtube Screenshot/ Fox News

Kamera je zabeležila trenutak kada jedan od posetilaca zoološkog vrta baca svoju cigaretu orangutanu, koji je uzima, seda i počinje da je konzumira. Video-snimak se velikom brzinom proširio na društvenim mrežama.

Iz zoološkog vrta saošteno je da im je žao zbog incidenta i da postoji mogućnost da je čuvar u to vreme bio na pauzi.

Portparol je istakao da u zoološkom vrtu postoje upozoranja vidljiva posetiocima u kojima se ističe da je zabranjeno davati hranu ili cigarete životinjama.

Osnivač udruženja za zaštitu životinja Merison Gućijano napao je menadžment zoološkog vrta zbog "slabe kontrole“, ali je i kritikovao loše uslove u zoološkim vrtovima.

"Skoro svi zoološki vrtovi su u lošem stanju, od kaveza, hrane do nege koja je neophodna životinjama“.

Indonezija je jedna od zemalja u kojoj veliki broj stanovnika konzumira duvan, ali je poznata i po lošoj zaštiti životinja.

Ovaj zoološki vrt je više puta punio naslovnice zbog izgladnjivanja životinja i njihovog razbolevanja.

Vesti

Kako je mali nilski konj postao nosorog... / VIDEO

Kada je bio sasvim mali nilski konj Čarli je ostao bez mame. Spasli su ga dobri ljudi iz prihvatilišta za nosoroge. Ubrzo je postao njihov najbolji prijatelj, ali je odrastao i sam misleći da je nosorog. U međuvremenu je naučio da se ponaša kao nilski konj, ali još ponekada dođe da se mazi sa svojim omiljenim nosorozima.

Vesti utorak 20.03. 08:40 Komentara: 0
strana 1 od 200 idi na stranu