Ljubimac na B92.net

"To nije kuče, to je tele": Upoznajte nežnog diva koji leči ljude

Zami možda ne ume da se igra hvatanja, ali zato i te kako ume da poboljša život bolesne dece.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Facebook screenshot
Foto: Facebook screenshot

Ovaj ogroman pas često posećuje decu u bolnici, kako bi ih razveselio i pomogao da se oporave.

Sve je počelo kada je imao šest meseci i upoznao devojčicu sa povređenom nogom. Zami ju je posećivao često, a s vremenom se ispostavilo da je rođen za pružanje ljubavi bolesnim pacijentima.

Sa samo 13 meseci postao je sertifikovani terapijski pas.

"Uđem kod dece u sobu i pitam ih 'Da li želite da vidite najmanjeg psa na svetu?'. Kada kažu da žele, i uvedem Zamija, oduševe se", kaže njegov vlasnik.

Ono što je naročito zanimljivo jeste da Zami ima izuzetno pozitivan uticaj na decu sa autizmom, koja mu se uvek obraduju.

Ovaj veliki pas najviše voli da jede sladoled, da se igra na plaži i, naravno - da ukrade svačije srce.

Vesti

Prolećni praznici s ljubimcima: Ovaj video će vam ulepšati dan

Prolećni praznici nam se bliže, a jedni od onih koji će naročito uživati u tome su naši ljubimci. Zašto? Imaćemo više vremena za njih, moči ćemo više da se igramo, zabavljamo i mazimo s njima. Ako uspete da ulovite neki slobodan dan, provedite ga zato sa svojim ljubimcem. Dobro se zabavite, i uživajte u svakom trenu s njima. Setite se da su oni deo našeg života, a mi smo njima čitav život. Volite svoje ljubimce, i pazite na njih.

Vesti subota 17.03. 20:45 Komentara: 1

Kako je konj sprečio vlasnicu da digne ruku na sebe / VIDEO

Ova žena pomišljala je da oduzme sebi život. Međutim, tog dana uz nju je bio konj Sajder. "Osećala sam da će stvari biti bolje bez mene ovde. Odlučila sam da je to taj dan. Otišla sam do štale da proverim da li svi imaju vode, da li su obezbeđeni, kako bih na miru mogla da odem", priča ona. Kako je došlo toga da promeni mišljenje i odustane od ovakve namere, pogledajte u video-snimku...

Vesti subota 17.03. 08:45 Komentara: 0
strana 1 od 200 idi na stranu