Ljubimac na B92.net

"To nije kuče, to je tele": Upoznajte nežnog diva koji leči ljude

Zami možda ne ume da se igra hvatanja, ali zato i te kako ume da poboljša život bolesne dece.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Facebook screenshot
Foto: Facebook screenshot

Ovaj ogroman pas često posećuje decu u bolnici, kako bi ih razveselio i pomogao da se oporave.

Sve je počelo kada je imao šest meseci i upoznao devojčicu sa povređenom nogom. Zami ju je posećivao često, a s vremenom se ispostavilo da je rođen za pružanje ljubavi bolesnim pacijentima.

Sa samo 13 meseci postao je sertifikovani terapijski pas.

"Uđem kod dece u sobu i pitam ih 'Da li želite da vidite najmanjeg psa na svetu?'. Kada kažu da žele, i uvedem Zamija, oduševe se", kaže njegov vlasnik.

Ono što je naročito zanimljivo jeste da Zami ima izuzetno pozitivan uticaj na decu sa autizmom, koja mu se uvek obraduju.

Ovaj veliki pas najviše voli da jede sladoled, da se igra na plaži i, naravno - da ukrade svačije srce.

Vesti

Ovaj pas se boji svega, osim letenja /VIDEO

Buldog Bentli jedan je od najplašljivijih pasa koje ćete upoznati. I dok su nekima čudni njegovi strahovi, drugima su smešni. Ipak, ono što je zanimljivo, jeste da uživa u letenju helikopterom. Ovo je njegova priča.

Vesti subota 31.03. 14:26 Komentara: 4

Ovaj mačak pruža najbolje masaže na svetu / VIDEO

Svaki vlasnik mačaka zna koliko ove životinje vole da "mese" svoje ljude. Ipak, jedan mačak to radi toliko predano da je svojom veštinom oduševio sve mačkoljupce. Na vide- snimku koji je Bored Panda objavio na Fejsbuku može se videti kako devojka leži na krevetu, dok joj gospodin Hilingpos (eng. Healingpaws, "šape koje leče") nežno masira leđa. Verujemo da će svaki mačkar posle ovog snimka poželeti da se šape ovog vrednog masera nađu i na njegovim leđima!

Vesti četvrtak 29.03. 14:15 Komentara: 4
strana 1 od 40 idi na stranu