"Ne diraj životinje, naći ćemo te": Grupa Srba sa fantomkama u HR

Pokret Levijatan, udruženje zaljubljenika u životinje, već neko vreme deluje u Srbiji. Bore se za prava životinja, ali neguju imidž loših momaka, sa fantomkama na glavi i šalju poruku: "Ne diraj životinje, naći ćemo te“.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

20:55

Foto: YouTube screenshot/Pokret Levijatan

Sarađuju sa brojnim udruženjima, mnogi aktivisti su ih podržali, a sada žele da svoj rad presele i u Hrvatsku.

Iza njih je mnogo rešenih slučajeva, gde su životinje spasavali iz nezamislivih situacija.

“Za ovu godinu odlučili smo da radimo na razvijanju fondacije unutar Hrvatske. Cilj nam je da otvorimo regionalna prihvatilišta pasa u zemljama Balkana. Mi nismo azil i ne bavimo se udomljavanjem, da to odmah raščistimo. Naravno da smo to radili i da ćemo i dalje raditi, ali naša je glavna misija zbrinjavanje zlostavljanih životinja i pritisak na sistem, da se drži zakona. Naravno, i edukacija ljudi”, kaže Jasminka Herceg, članica Upravnog odbora fondacije u intervjuu za Jutarnji list.

Planova za rad fondacije je mnogo: osim prihvatilišta, planiraju da sagrade pravu malu bolnicu za pse, gde će ih lečiti i nakon operacije se brinuti o njima. Žele da kupe i životinjska kola hitne pomoći, kojima će moći da odu na teren, preuzmu životinju i već tokom vožnje obave najneophodniji medicinski zahvat.

U timu Levijatana zato je 45 ljudi koji misle na sve - to su advokati, veterinari, ekonomisti, veb-developeri, marketinški stručnjaci, kao i terenci. Za njih nema radnog vremena, tvrdi Jasminka Herceg, jer su na raspolaganju stalno, u svako doba dana.

“U ljudima smo probudili sigurnost i poverenje, a cilj nam je da se i dalje tako osećaju. Cela ova priča je počela spontano, ali smo shvatili da smo zajedno jači. Želimo ljudima da objasnimo na nisu superiorni samo zato što hodaju na dve noge”, objašnjava Jasminka Herceg.

Ostatak intervjua pročitajte na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: