"Mog psa više nema. Molim vas, ne dozvolite da vaš doživi isto"

Kristina Jang iz Teksasa objavila je na Fejsbuku srceparajuću poruku u kojoj navodi koje su okolnosti dovele do toga da njen pas Piti Pablo ugine.

Izvor: B92

Petak, 02.03.2018.

15:05

Foto: Thinkstock

Jangova navodi da su tog kobnog 19. februara njen partner i ona sasvim normalno krenuli na posao.

"Kad sam poljubila svog psa, nisam ni slutila da će to biti poslednji put", rekla je.

Dok je par bio na poslu, Pablo je u kuhinji pronašao neotvorenu kesicu čipsa, koja je na kraju prouzrokovala gušenje.

"Kada smo se vratili kući, bilo nam je čudno što se nije pojavio na vratima da nas pozdravi, kao što je imao običaj", objasnila je Jangova.

"Zakoračili smo u kuhinju i videli na podu njegovo beživotno telo, sa tom glupom kesicom čipsa oko njegove glave", dodala je. Jangova kaže da će njih dvoje zauvek kriviti sebe što su ostavili čips na radnoj površini.

"Prvo je pojeo sav čips, ali se onda, naravno, vratio po mrvice. Pošto unutra više nije bilo ničega, gurao je glavu sve dublje. Svaki naredni put kesa bi se zbog udisanja sve više stezala. Sve dok više nije mogao da diše", napisala je.

Jangova kaže da je Pablo bio pametan pas, i da joj nije jasno zašto nije skinuo kesu sa glave šapama.

Nakon malog istraživanja, otkrila je da je to zapravo vrlo čest uzrok smrti kućnih ljubimaca.

"Šokantno je koliko se često dešava. Svake nedelje samo na području SAD prijavi se tri do pet gušenja, a u 42 odsto slučajeva, gušenje se događa kada je vlasnik u drugoj prostoriji", piše Jangova.

Potrebno je samo tri minuta da se nivo kiseonika u krvi životinje spusti na smrtonosan nivo.

"S obzirom na to da se ovo dešava tako često, iznenađuje me nedostatak svesti o ovom problemu. Nadam se da će drugi vlasnici pasa naučiti nešto iz ove tužne priče, i da će takođe upozoriti druge vlasnike pasa na istu stvar. Živite sa svojim ljubimcem svaki dan kao da je poslednji", zaključila je.

Životinje su vrlo radoznale i sve će učiniti da se dokopaju hrane, pa se vlasnicima savetuje da svu rizičnu ambalažu stave na mesto koje će biti van domašaja njihovog ljubimca, i budu obazrivi tokom šetnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: