Dva lava spasena s Bliskog istoka idu u Južnu Afriku

Dva afrička lava, koja su prošle godine spasena iz ratnih zona u Iraku i Siriji, poslata su danas u Južnu Afriku gde će im od sada biti dom nakon što su se u Jordanu oporavili od fizičkih i psiholoških trauma.

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2018.

15:02

Dva lava spasena s Bliskog istoka idu u Južnu Afriku
Foto: Thinkstock

Lavovi - Said i Simba - nakon što su se u Jordanu oporavili od trauma, će avionom biti prebačeni u Johanesburg, preko Katara, prenosi AP.

Grupa za zaštitu ljudskih prava "Four Paws International" spasila je Saida i Simbu 2017. godine iz zooloških vrtova u sirijskom Alepu i iračkom Mosulu, u kojima je većina životinja uginula.

Lavovi su u azil za životinje Al-Mava u Jordanu stigli izgladneli i dehidrirani, ali im je tamo pružena medicinska nega pa su dobili na težini zahvaljujući visokokalorijskoj dijeti, koja je uključivala i jagnjeće meso, inače rezervisano za specijalne tretmane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: