Pas stradao jer je svoju porodicu štitio od medveda /FOTO

Za ovog kućnog ljubimca malo je reći da je čovekov najbolji prijatelj. Pit je poginuo spasavajući svoju porodicu od medveda.

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

08:40

Pas stradao jer je svoju porodicu štitio od medveda /FOTO
Foto: Thinkstock

Usvojeni engleski seter bio je sa svojim vlasnicima na planini na severu Nju Džersija kada je njega i nekoliko drugih pasa iznenadio crni medved.

Pošto ih je medved spazio, Pit je ostao da stoji nepomično kako bi drugi psi uspeli da pobegnu na sigurno.

Nažalost, povrede koje je zadobio u borbi za medvedom bile su fatalne, piše Indy100.

Njegovi vlasnici na svom nalogu na Instagramu opisali su šta se dogodilo.

"Danas smo izgubili našeg hrabrog Pita. Pse je iznenadio medved nedaleko od staze na kojoj smo tog jutra skijali. Medved nije smeo da nas primeti. Pit ga je zadržavao dok nisam uspeo da ostale pse odvedem na sigurno. Kada sam se vratio po Pita, već je bio teško povređen."

"Pregledi su pokazali da ima ozbiljne povrede kičme. Čak i kada bi preživeo sve operacije, ne bi mogao da hoda. Odlučili smo da je za njega najbolje da ga pustimo da ode“, navodi vlasnik u objavi pored fotografije svog preminulog ljubimca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: