Ljubimac na B92.net

Pas stradao jer je svoju porodicu štitio od medveda /FOTO

Za ovog kućnog ljubimca malo je reći da je čovekov najbolji prijatelj. Pit je poginuo spasavajući svoju porodicu od medveda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Usvojeni engleski seter bio je sa svojim vlasnicima na planini na severu Nju Džersija kada je njega i nekoliko drugih pasa iznenadio crni medved.

Pošto ih je medved spazio, Pit je ostao da stoji nepomično kako bi drugi psi uspeli da pobegnu na sigurno.

Nažalost, povrede koje je zadobio u borbi za medvedom bile su fatalne, piše Indy100.

Njegovi vlasnici na svom nalogu na Instagramu opisali su šta se dogodilo.

"Danas smo izgubili našeg hrabrog Pita. Pse je iznenadio medved nedaleko od staze na kojoj smo tog jutra skijali. Medved nije smeo da nas primeti. Pit ga je zadržavao dok nisam uspeo da ostale pse odvedem na sigurno. Kada sam se vratio po Pita, već je bio teško povređen."

"Pregledi su pokazali da ima ozbiljne povrede kičme. Čak i kada bi preživeo sve operacije, ne bi mogao da hoda. Odlučili smo da je za njega najbolje da ga pustimo da ode“, navodi vlasnik u objavi pored fotografije svog preminulog ljubimca.

Vesti

Da li se iko ovoliko raduje poštaru? /VIDEO

Čaki je pas koji svaki put sa nestrpljenjem iščekuje na vratima poštara. Raduje mu se više nego bilo ko u kući. Međutim, jednog dana poštara više nije bilo. Saznali su da je premešten na drugi deo grada. Ipak, Čakijeva vlasnica je našla načina da ga iznenadi. Pogledajte snimak.

Vesti petak 25.05. 08:40 Komentara: 11

I one su žrtve rata: Ko brine o mačkama u Siriji? /VIDEO

Život mačića u Siriji veoma je težak. Kako zbog teške situacije, tako i zbog surovosti dece koja su navikla da ih maltretiraju. Zbog toga je pokrenut projekat koji zbrinjava mačiće između dva i četiri meseca. Volonteri se trude da decu i odrasle nauče kako da se ponašaju prema ovim stvorenjima, ali i da im pomognu kada su u nevolji.

Vesti utorak 22.05. 20:45 Komentara: 10
strana 1 od 223 idi na stranu