Ljubimac na B92.net

Pas stradao jer je svoju porodicu štitio od medveda /FOTO

Za ovog kućnog ljubimca malo je reći da je čovekov najbolji prijatelj. Pit je poginuo spasavajući svoju porodicu od medveda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Usvojeni engleski seter bio je sa svojim vlasnicima na planini na severu Nju Džersija kada je njega i nekoliko drugih pasa iznenadio crni medved.

Pošto ih je medved spazio, Pit je ostao da stoji nepomično kako bi drugi psi uspeli da pobegnu na sigurno.

Nažalost, povrede koje je zadobio u borbi za medvedom bile su fatalne, piše Indy100.

Njegovi vlasnici na svom nalogu na Instagramu opisali su šta se dogodilo.

"Danas smo izgubili našeg hrabrog Pita. Pse je iznenadio medved nedaleko od staze na kojoj smo tog jutra skijali. Medved nije smeo da nas primeti. Pit ga je zadržavao dok nisam uspeo da ostale pse odvedem na sigurno. Kada sam se vratio po Pita, već je bio teško povređen."

"Pregledi su pokazali da ima ozbiljne povrede kičme. Čak i kada bi preživeo sve operacije, ne bi mogao da hoda. Odlučili smo da je za njega najbolje da ga pustimo da ode“, navodi vlasnik u objavi pored fotografije svog preminulog ljubimca.

Vesti

Maca je uspela da izbavi dva psa iz "zarobljeništva" / VIDEO

Zbog počinjenog nestašluka, dva psa našla su se u kazni. Vlasnik ih je zatvorio u kutiju za kućne ljubimce, u kojoj bi sigurno ostali da im u pomoć nije pritrčala mačka. Izgleda da nije samo njima bilo dosadno. U želji da ih izbavi, mačka je uspela da otvori kutiju i oslobodi svoje "drugare".

Vesti petak 16.02. 08:40 Komentara: 13

Broj orangutana za 18 godina pao za 100.000

Sveobuhvatna studija je pokazala da je broj orangutana na Borneu opao za više od 100.000 od 1999, dok industrije papira i palminog ulja smanjuju džungle u kojima oni žive i povećava se broj smrtonosnih susreta s ljudima.

Vesti četvrtak 15.02. 20:00 Komentara: 7
strana 1 od 189 idi na stranu