Ljubimac na B92.net

Šta se desilo sa sokolom kog je taksista pronašao tokom uragana /VIDEO

Uragan Harvi naterao je mnoge stanovnike američkih gradova da napuste svoje domove. Tada je spas od nevolje potražio i jedan soko - u taksiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/The Dodo
Foto: Youtube Screenshot/The Dodo

Snimak sokola kog je taksista zatekao u svom vozilu, ali i odlučio da mu pruži pomoć, obišao je društvene mreže tada. Šta se zatim desilo sa njim, ostalo je nepoznato, sve do sada.

Taksista je Harvija, kako mu je kasnije dao ime, odveo svojoj kući i brinuo o njemu. Nakon nekog vremena, odlučio je da ga preda nadležnima.

Da mu nije pružena pomoć, ne bi uspeo da preživi, ističu iz centra za pomoć životinjama. Kasnije se ispostavilo da je Harvi zapravo ženka i da je dobila svu neophodnu pomoć.

Kada se ptica konačno oporavila, bilo je vreme da je vrate u divljinu. Kako bi taj trenutak ispratio, taksista je vozio četiri sata da dođe do odredišta.

"Harvi je posebna ptica, ali je vreme da ode."

Vesti

I one su žrtve rata: Ko brine o mačkama u Siriji? /VIDEO

Život mačića u Siriji veoma je težak. Kako zbog teške situacije, tako i zbog surovosti dece koja su navikla da ih maltretiraju. Zbog toga je pokrenut projekat koji zbrinjava mačiće između dva i četiri meseca. Volonteri se trude da decu i odrasle nauče kako da se ponašaju prema ovim stvorenjima, ali i da im pomognu kada su u nevolji.

Vesti utorak 22.05. 20:45 Komentara: 0

Duvanski dim škodi i ljubimcima

Da li ste nekada, dok u svom domu palite jednu cigaretu za drugom, pomislili da tako štetite i svojim ljubimcima? I oni su pasivni pušači čije zdravlje strada zbog naših loših navika.

Vesti utorak 22.05. 13:32 Komentara: 0

"Jarac iz pakla": Ansel može da uništi bukvalno sve / VIDEO

Ne postoji brava koju jarac Ansel ne može da obije, ograda koju ne može da probije niti preskoči, hrana koje ne može da se domogne... Zbog svoje upornosti i destruktivnosti, ova simpatična životinja dobila je nadimak Uništitelj. Ansel je kod svoje vlasnice došao kao jare, koje je bilo zlostavljano. Tamo je upoznao ženku Petal, koja mu je danas najbolji prijatelj i koja prati sve njegove avanture.

Vesti ponedeljak 21.05. 08:35 Komentara: 11

Psi vlasnike doživljavaju kao roditelje

Nije tajna da većina vlasnika na svoje pse gleda kao na decu – učili su ih prvim koracima, socijalizaciji, pravilima ponašanja, proveli bezbroj noći bez sna uz svoje ljubimce. Ali da li i psi na nas gledaju kao na roditelje?

Vesti nedelja 20.05. 14:30 Komentara: 13
strana 1 od 222 idi na stranu