Ljubimac na B92.net

Nađeni ukradeni lovački psi: "Neko ih je držao zatvorene"

Zahvaljujući Glasu zapadne Srbije za samo nekoliko dana pronađena su tri lovačka psa, koja su se vodila kao nestala i to već nekoliko meseci.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Kradljivci pasa su se uplašili i počeli da ih puštaju", rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije predsednik udruženja "Fazan" iz Pranjana Boško Milovanović, dodajući da će se na ovom slučaju još raditi.

On je rekao da je jednog lovačkog psa našao i Slobodan Vasiljević i da će sada Udruženje proglasiti ugroženom zonom teren na kojem se kradu psi. Među pronađenim psima je i pas Branka Rajčevića, koji je anonimno obavešten o tome gde da traži svog psa, iako je mesecima ranije obilazo upravo taj teren.

"Po nagovoru prijatelja sam otišao i nisam verovao kada sam ga ugledao. Izgledao je bolje nego kada je bio kod mene, uhranjen, negovan samo možda malo uplašen. Tako se vidi da nije lutao planinom dva meseca, nego da ga je neko držao zatvorenog", kaže Rajčević i zahvaljuje medijima kao i službama koje su pomogle da se psi pronađu.

Vesti

I one su žrtve rata: Ko brine o mačkama u Siriji? /VIDEO

Život mačića u Siriji veoma je težak. Kako zbog teške situacije, tako i zbog surovosti dece koja su navikla da ih maltretiraju. Zbog toga je pokrenut projekat koji zbrinjava mačiće između dva i četiri meseca. Volonteri se trude da decu i odrasle nauče kako da se ponašaju prema ovim stvorenjima, ali i da im pomognu kada su u nevolji.

Vesti utorak 22.05. 20:45 Komentara: 10

Duvanski dim škodi i ljubimcima

Da li ste nekada, dok u svom domu palite jednu cigaretu za drugom, pomislili da tako štetite i svojim ljubimcima? I oni su pasivni pušači čije zdravlje strada zbog naših loših navika.

Vesti utorak 22.05. 13:32 Komentara: 0
strana 1 od 222 idi na stranu