Ljubimac na B92.net

Bila je bez ikakvih prihoda, ali je spasla 28.000 mačaka / VIDEO

Gospođa Linea je ceo svoj život posvetila spasavanju mačaka. Toliko im je posvećena da je, od kada se njima bavi, kroz njen dom prošlo oko 28.000 mačaka. Trenutno se brine o 800 mačaka, oko 300 mačića, a ima i nekoliko pasa.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Kada je počela da se brine o mačkama, nije imala nikakve prihode. I pored toga, odrekla se svega da bi macama pružila utočište. A onda je, zahvaljujući donacijama, proširila je svoje imanje, koje je vremenom postalo najveće sklonište za mačke u SAD.

Danas tu radi i nekoliko radnika, koji joj pomažu oko mačaka, hrane ih, čiste za njima i zbrinjavaju one koje su bolesne. Zahvaljujući nezi, brizi i ljubavi koju tamo dobijaju, mnoge mace su ozdravile, živnule i promenile se. Nema sumnje da su, zbog toga, zahvalne gospođi Linei.

Vesti

I one su žrtve rata: Ko brine o mačkama u Siriji? /VIDEO

Život mačića u Siriji veoma je težak. Kako zbog teške situacije, tako i zbog surovosti dece koja su navikla da ih maltretiraju. Zbog toga je pokrenut projekat koji zbrinjava mačiće između dva i četiri meseca. Volonteri se trude da decu i odrasle nauče kako da se ponašaju prema ovim stvorenjima, ali i da im pomognu kada su u nevolji.

Vesti utorak 22.05. 20:45 Komentara: 10

Duvanski dim škodi i ljubimcima

Da li ste nekada, dok u svom domu palite jednu cigaretu za drugom, pomislili da tako štetite i svojim ljubimcima? I oni su pasivni pušači čije zdravlje strada zbog naših loših navika.

Vesti utorak 22.05. 13:32 Komentara: 0
strana 1 od 222 idi na stranu