Kit od 25 tona spasao ronioce od ajkule / VIDEO

Snimak velikog grbavog kita koji štiti ronioce kojima se opasno približila ajkula, nastao je u vodama oko Kukovih ostrva u južnom delu Tihog okeana. Morski biolog Nen Hauser kaže da je grbavi kit zaštitio nju i njen tim od tigraste ajkule.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

15:16

Kit od 25 tona spasao ronioce od ajkule / VIDEO
Prinscreen YouTube/Caters Clips

Sisar od 25 tona, dužine oko 14 metara, u jednom trenutku ju je podigao izvan vode. Nen kaže da se incident dogodio u oktobru, kao i da to dokazuje da je kitovima urođeno da štiti druge životinjske vrste, uključujući i ljude. Ona veruje da takvo nešto do sada nikada nije snimljeno, piše Dejli mejl.

"Nisam bila sigurna šta je kit nameravao kad mi je prišao. Nije prestajao da me gura punih desetak minuta", rekla je ona.

"Provela sam 28 godina pod vodom sa kitovima, a još nikada nisam imala kita koji je bio toliko brižan i koji je insistirao da me smesti pod svoje peraje", dodala je Nen.

Naučnici su i ranije viđali slučajeve kada su kitovi spašavali druge vrste, ali ovo je prvi dokumentovani slučaj u kojem je kit zaštito čoveka od ajkule.

"Zanimljivo je to kako su se stvari okrenule. Provela sam 28 godina štiteći kitove, a u tom momentu nisam ni shvatila da oni štite mene", zaključila je Nen Hauser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: