Izraelski ježevi na strogoj dijeti posle praznika

Desetak ježeva sa viškom kilograma, koje su nakupili pre i tokom praznika jedući hranu ostavljenu na ulicama izraelskog grada Ramat Gana, moraće hitno na strogu dijetu zbog sopstvenog zdravlja.

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

08:40

Izraelski ježevi na strogoj dijeti posle praznika
Thinkstock / Ilustracija

Naime, oni zbog debljine sada ne mogu da se smotaju u klupko i tako se odbrane od drugih životinja poput lisica.

Grupa ljubitelja životinja pronašla ih je kako se gegaju ulicama Ramat Gana i predala ih veterinarima gradskoga zoološkog vrta.

Osoblje vrta pretpostavlja da su ježevi jeli hranu preostalu od kućnih ljubimaca.

"Mnogi ljudi na ulicama ostavljaju hranu za mačke lutalice, što je vrlo plemenito, ali često je pojedu razne druge divlje životinje", izjavila je čuvarka u zoološkom vrtu Beka Rifkin.

Ispričala je da je u vrt pre dva meseca stigao jež, kome su nadenuli ime Šerman, težak 1,6 kilograma, što je gotovo dvostruko više od proseka za ježa tog uzrasta.

On je od tada na strogoj dijeti i do sada je izgubio 120 grama. Osoblje zoološkog vrta se nada da će ga na slobodu pustiti do leta, kada mu se "kilaža prepolovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: