Najnežnija i najopuštenija rasa mačaka na svetu

Za ovu mačku kažu da ima najnežniju prirodu i da je najpitomija na svetu. Takođe, i najsličnija psu po karakteru.

Izvor: B92

Utorak, 26.12.2017.

08:44

Najnežnija i najopuštenija rasa mačaka na svetu
Thinkstock

Najčešće se može videti u krilu svog vlasnika, stalno će mu iskazivati ljubav i privrženost, i uživaće u maženju. Nije zahtevna, veoma je tolerantna i mirna, najsrećnija u krugu porodice.

Ragdol mačke su prelepe i divne ljubimice. U bukvalnom prevodu "ragdoll" znači krpena lutka, a ove mace su to ime dobile zbog načina na koji se bezbrižno i potpuno opuštaju na nečijim rukama.

Poreklom su iz Amerike, gde su se počele uzgajati pre više od 50 godina. Dolaze u četiri osnovne boje: čokoladna, plava, lila i crna, alio mogu biti i crvene, kremaste ili dvobojne.

Karakteristične su po upečatljivim plavim očima i svetloj dlaci, mekanoj kao svila.
Thinkstock
Spada u grupu većih mačaka, a može da teži i do 9 kilograma. Ima snažnu građu i veoma miran karakter. Nežne su naravi što ih čini i idealnim kućnim ljubimcem i za porodice sa malom decom. Veoma su poslušne i pitome, lako se prilagođavaju okolini i dobro se slažu sa drugim ljubimcima.

Veoma su osetljive, ali zbog mirne naravi i poslušnosti su otpornije na stres. Nežne i elegantne, uživaju u društvu, maženju i češkanju, a razlog zbog koga se mogu toliko jako opustiti na rukama je ogromno poverenje koje imaju u svoje vlasnike.

Ako ste ljubitelj velikih mačaka koje vole da se maze, ragdol mačke su idealne za vas.
Thinkstock

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: