Ljubimac na B92.net

I ministar reagovao zbog dva psa heroja: Priča je dobila srećan kraj!

Psi heroji koji su spasli stotine života u Avganistanu spaseni su od uspavljivanja.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Sekretar odbrane Gavin Vilijams održao je hitne pregovore sa ljudima koji čuvaju pse u Ministarstvu odbrane Velike Britanije kako bi spasia Kevina i Daza.

Dva devetogodišnja psa bila su specijalizovana za pronalaženje eksploziva, a išli su na nekoliko tura u Avganistan. Nakon povratka sa dužnosti 2013. godine, prijateljski nastrojeni psi premešteni su u Centar za životinje u Lejčesteru, kako bi ih usvojili ljudi van vojske.

Nakon što se to nije dogodilo, centar je razmišljao da ih uspava. Onda je Andi Meknab pokrenuo onlajn peticiju – “Ovi psi su mi spasli život u velikom broju situacija. Imamo dužnost da ih spasemo. Oni su u Avganistanu pronašli improvizovanu eksplozivnu napravu koja je bila ispred nas. Bio sam treći u redu i veliki sam srećnik što sam uopšte živ. Toliko su života spasli.“

Peticiju je potpisalo 374.000 ljudi, a Centar je obećao da psi neće biti uspavani i da će im sigurno u narednom periodu pronaći dom.

Trenutno 400 pasa u Velikoj Britaniji radi za vojsku, a mnogi od njih su služili državi u Irskoj, Avganistanu, Bosni i na Kosovu.

Vesti

Slatki oposum ne može da odoli pšeničnim pahuljicama

Vlasnica neodoljivog oposuma iz Tampa u Floridi objavila je snimak na kojem se vidi kako njen maleni ljubimac "krade" pšenične pahuljice iz njene činije. "Neko je došao i poslužio se", rekla je kroz smeh, ulepšavši svojim snimkom dan mnogim korisnicima Jutjuba.

Vesti subota 21.04. 20:15 Komentara: 0

Pas otkrio karcinom svoje vlasnice

Loren je primetila da njena udomljena kujica voli da njuška, ali joj nije bilo jasno zašto joj kujica stalno njuška nos. Pas je postao gotovo opsednut nosom svoje vlasnice i kad god je imala priliku – njuškala ga je ili doticala. Loren je kujicu udomila pre godinu dana i iako nema jedno oko, ona se odlično snalazi u svojoj okolini.

Vesti subota 21.04. 08:30 Komentara: 11
strana 1 od 211 idi na stranu