Ljubimac na B92.net

I ministar reagovao zbog dva psa heroja: Priča je dobila srećan kraj!

Psi heroji koji su spasli stotine života u Avganistanu spaseni su od uspavljivanja.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Sekretar odbrane Gavin Vilijams održao je hitne pregovore sa ljudima koji čuvaju pse u Ministarstvu odbrane Velike Britanije kako bi spasia Kevina i Daza.

Dva devetogodišnja psa bila su specijalizovana za pronalaženje eksploziva, a išli su na nekoliko tura u Avganistan. Nakon povratka sa dužnosti 2013. godine, prijateljski nastrojeni psi premešteni su u Centar za životinje u Lejčesteru, kako bi ih usvojili ljudi van vojske.

Nakon što se to nije dogodilo, centar je razmišljao da ih uspava. Onda je Andi Meknab pokrenuo onlajn peticiju – “Ovi psi su mi spasli život u velikom broju situacija. Imamo dužnost da ih spasemo. Oni su u Avganistanu pronašli improvizovanu eksplozivnu napravu koja je bila ispred nas. Bio sam treći u redu i veliki sam srećnik što sam uopšte živ. Toliko su života spasli.“

Peticiju je potpisalo 374.000 ljudi, a Centar je obećao da psi neće biti uspavani i da će im sigurno u narednom periodu pronaći dom.

Trenutno 400 pasa u Velikoj Britaniji radi za vojsku, a mnogi od njih su služili državi u Irskoj, Avganistanu, Bosni i na Kosovu.

Vesti

strana 1 od 180 idi na stranu