Ljubimac na B92.net

I ministar reagovao zbog dva psa heroja: Priča je dobila srećan kraj!

Psi heroji koji su spasli stotine života u Avganistanu spaseni su od uspavljivanja.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Sekretar odbrane Gavin Vilijams održao je hitne pregovore sa ljudima koji čuvaju pse u Ministarstvu odbrane Velike Britanije kako bi spasia Kevina i Daza.

Dva devetogodišnja psa bila su specijalizovana za pronalaženje eksploziva, a išli su na nekoliko tura u Avganistan. Nakon povratka sa dužnosti 2013. godine, prijateljski nastrojeni psi premešteni su u Centar za životinje u Lejčesteru, kako bi ih usvojili ljudi van vojske.

Nakon što se to nije dogodilo, centar je razmišljao da ih uspava. Onda je Andi Meknab pokrenuo onlajn peticiju – “Ovi psi su mi spasli život u velikom broju situacija. Imamo dužnost da ih spasemo. Oni su u Avganistanu pronašli improvizovanu eksplozivnu napravu koja je bila ispred nas. Bio sam treći u redu i veliki sam srećnik što sam uopšte živ. Toliko su života spasli.“

Peticiju je potpisalo 374.000 ljudi, a Centar je obećao da psi neće biti uspavani i da će im sigurno u narednom periodu pronaći dom.

Trenutno 400 pasa u Velikoj Britaniji radi za vojsku, a mnogi od njih su služili državi u Irskoj, Avganistanu, Bosni i na Kosovu.

Vesti

Ovako izgleda kada mačka gleda horor film /VIDEO

Iako je poznato da su veći ljubitelji televizije psi, ima mačaka koje uživaju da sa svojim vlasnicima gledaju TV program. Ova maca nije baš uživala, ali jeste pravila društvo svojim vlasnicima koji su u tom trenutku gledali horor film i rešili da snime reakcije svog kućnog ljubimca.

Vesti nedelja 31.12. 08:40 Komentara: 14

Ne prihvata "ne": Kad ogladni, ova mačka otvara fioke / VIDEO

Sakrili ste poslastice za mačke u fioku jer ste sigurni da je to nepremostiva prepreka za vašu ljubimicu? U velikoj ste zabludi - vaša ljubimica je već u fioci! Veterani koji dobro poznaju mačke znaju da je nemoguće sprečiti ih u njihovim namerama. Najbolja stvar koju možete da uradite jeste da mački date ono što želi i tako joj se barem dodvorite.

Vesti subota 30.12. 15:45 Komentara: 0

Šta je ostalo od pomeranca? Ništa! / VIDEO

Duhovit video-snimak prikazuje da veličina jednog pomeranca nije ono što zapravo vidimo. Iako njegov stav umnogome zavisi od njegove raskošne dlake, šta se dogodi kada pomeranca stavite u jednu posudu. Pa, recimo da ne ostane ništa od njega.

Vesti petak 29.12. 18:00 Komentara: 7
strana 1 od 19 idi na stranu