Ljubimac na B92.net

Brižit Makron dala ime prvoj pandi rođenoj u Francuskoj

Prva panda rođena u Francuskoj pre četiri meseca dobila je ime, koje su joj izabrali kineski zvaničnici i francuska prva dama Brižit Makron.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: AP Photo/Thibault Camus
Foto: AP Photo/Thibault Camus

Panda je nazvana Juan Meng, što na kineskom znači "ostvarenje želje" ili "dostizanje sna", a ceremonija dodele imena održana je u zoološkom vrtu Boval u Parizu, prenosi AP.

"Juan Meng predstavlja vezu između zemalja koje imaju mnogo toga da dele. Pande su ilustracija uvek produktivnog dijaloga između naša dva naroda, koji vekovima paze jedni na druge, slušaju i razuzmeju jedni druge", rekla je Brižit Makron u svom prvom zvaničnom obraćanju, od kada je njen suprug Emanuel Makron postao predsednik Francuske.

Na snimku se vidi kako je mala panda, koja se nalazila u staklenoj ogradi, skočila ka predstavniku zoo-vrta i Brižit Makron kada su hteli da je pomaze i Makronova kako povlači ruku i smeje se.

Po tradiciji, Kina zadržava pravo da imenuje pandu koja je rođena u inostranstvu, a Brižit Makron, koja se smatra kumom pande, zvanično je objavila ime.

Ceremoniji je prisustvovalo više od 100 novinara.

Vesti

Ovako izgleda kada mačka gleda horor film /VIDEO

Iako je poznato da su veći ljubitelji televizije psi, ima mačaka koje uživaju da sa svojim vlasnicima gledaju TV program. Ova maca nije baš uživala, ali jeste pravila društvo svojim vlasnicima koji su u tom trenutku gledali horor film i rešili da snime reakcije svog kućnog ljubimca.

Vesti nedelja 31.12. 08:40 Komentara: 14

Ne prihvata "ne": Kad ogladni, ova mačka otvara fioke / VIDEO

Sakrili ste poslastice za mačke u fioku jer ste sigurni da je to nepremostiva prepreka za vašu ljubimicu? U velikoj ste zabludi - vaša ljubimica je već u fioci! Veterani koji dobro poznaju mačke znaju da je nemoguće sprečiti ih u njihovim namerama. Najbolja stvar koju možete da uradite jeste da mački date ono što želi i tako joj se barem dodvorite.

Vesti subota 30.12. 15:45 Komentara: 0

Šta je ostalo od pomeranca? Ništa! / VIDEO

Duhovit video-snimak prikazuje da veličina jednog pomeranca nije ono što zapravo vidimo. Iako njegov stav umnogome zavisi od njegove raskošne dlake, šta se dogodi kada pomeranca stavite u jednu posudu. Pa, recimo da ne ostane ništa od njega.

Vesti petak 29.12. 18:00 Komentara: 7
strana 1 od 19 idi na stranu