Ljubimac na B92.net

Stručnjaci: "Najslađa mesta sveta" zapravo su izvor patnje

Kafei sa životinjama sve su popularniji među turistima, naročito u Aziji. Ipak, stručnjaci savetuju da bi, ukoliko vam je stalo do dobrobiti životinja, najbolje bilo da se držite što dalje od ovih mesta.

Izvor: news.com.au
Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Prošle nedelje vlasti Tajlanda su, u saradnji sa lokalnom organizacijom za zaštitu životinja, pokrenule istragu podstaknutu optužbama za zlostavljanje životinja u kafeu "Kitties & Bears" u Bangkoku. Reč je o ugostiteljskom objektu u kojem su mačke i psi pravili društvo posetiocima.

Policija je izvršila uviđaj nakon dojave da je u Singapuru, u kafeu istog vlasnika, uginulo sedam mačaka zbog loših životnih uslova.

Uzorci pljuvačke koje su veterinari sakupili pokazali su da su životinje u Bangkoku takođe bile zanemarivane, a ovakvi slučajevi, nažalost, nisu izuzetak.

U Japanu je prošle godine tako zbog zanemarivanja zatvoren jedan kafe s mačkama: u prostoru veličine 30 kvadrata pronađene su 62 mačke, pretežno lošeg zdravlja.

Osim toga, stručnjaci upozoravaju da okruženja takvog tipa - zatvoren mali prostor s mnogo ljudi - uzrokuju veliki stres kod mačaka.

Isto važi i za divlje životinje poput sova i ježeva, koje su u suštini noćne životinje i koje, iako ne pokazuju otvoreno znake neprijatnosti, zapravo trpe veliki stres.

Vesti

Kako prevazići fobiju od mačaka?

Najpoznatiji strah na svetu je klaustrofobija ili strah od zatvorenog, skučenog prostora, zatim sledi akrofobija ili strah od visine, detofobija - strah od zubara, zoofobija - strah od životinja.

Vesti utorak 16.01. 08:40 Komentara: 9

Pande bliznakinje prvi put na snegu / VIDEO

Pandice Fu Feng i Fu Ban, koje žive u zoo-vrtu u Beču, prvi put su se susrele sa snegom. Ovo iskustvo im je bilo veoma zanimljivo, pa su odmah počele da se igraju, bez obzira na hladnoću. Iskusno ih je nadgledala mama Jang Jang.

Vesti ponedeljak 15.01. 13:02 Komentara: 0

Ovce su zapravo veliki psi / VIDEO

Mnoge vrste životinja vole društvo ljudi, a među njima su i ovce. Štaviše, ova nežna i ljupka stvorenja toliko su naviknuta na život s ljudima da imaju puno poverenja u njih i vrlo su pitoma.Zato su savršeni ljubimci, a ukoliko sumnjate u to, tu je video-snimak koji je nedavno objavio kanal BuzzFeed Animals da vas uveri u suprotno. Uživajte!

Vesti nedelja 14.01. 21:55 Komentara: 8
strana 1 od 177 idi na stranu