Ljubimac na B92.net

Pas izgubljen na Floridi pronađen u Njujorku godinu dana kasnije

Kada je Ričard Monek izgubio svog nemačkog ovčara na Floridi pre više od godinu dana, nije se ni nadao da će ga opet videti.

Izvor: B92
Podeli
foto: thinkstock
foto: thinkstock

Kako kaže, pas je pobegao iz njegovog dvorišta u Vest Palm Biču u februaru 2016. godine, a uprkos satima potrage, psu nije bilo ni traga ni glasa.

“Išli smo na benzinske pumpe, tražili video-materijal po prodavnicama. Jedino što smo uspeli da vidimo na kameri jedne prodavnice jeste da joj je neki čovek zviždao i da je ona prišla. To je bilo sve.“

Osamnaestogodišnji Monek je imao Rilej dve godine pre nego što je nestala. Bila je pas sa ulice kojeg je njegova porodica udomila.

Ipak, sudbina je umešala prste i jednog dana zazvonio je telefon. To je bilo prihvatilište za pse iz Njujorka! Naime, oni su pronašli Rilej u Njujorku i putem čipa su uspeli da uspostave kontakt sa njenom porodicom na Floridi.

“Bio sam šokiran! Čisto sumnjam da je odšetala do Njujorka. Neko ju je uzeo i odveo u prihvatilište.“

Ričard će se uskoro susresti sa svojim psom, kojeg trenutno čuva njegov prijatelj na Long Ajlendu.

Vesti

Zašto psi vole da gledaju televiziju?

Ako ste vlasnik psa, sigurno je bilo situacija da vaš ljubimac netremice gleda u ekran televizora. Naučnici sa Univerziteta u Lankaširu otkrili su da psi zaista percipiraju određene slike i snimke na ekranu.

Vesti četvrtak 30.11. 15:15 Komentara: 7
strana 1 od 165 idi na stranu