Zašto se pas i mačka odjednom svađaju?

Danijela Vezilić: Moj pas živi od malena sa macom. Rasa psa je džek rasel terijer i ženskog je pola. Dve godine uopšte nije dirala macu, a sada je počela da je napada. Šta Vi mislite da bi trebalo da uradim da prestanu da se tuku i zbog čega je sad počela da je napada?

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

14:06

Default images

Postoji mnogo razloga zbog kojih može doći do promene u ponašanju i međusobnim odnosima dva ili više kućnih ljubimaca, koji žive u jednom domaćinstvu.

Jedan od razloga može biti polno sazrevanje, teritorijalna netrpeljivost, pridobijanje pažnje vlasnika, dosada, nedovoljno šetanje i trošenje energije na nešto drugo…

Morate se posavetovati sa nekim sa kim ćete u detalje proći kroz sve situacije njihovog i Vašeg zajedničkog života.

To možete da uradite sa svojim veterinarom ili sa veterinarom koji se više bavi problemima u ponašanju kućnih ljubimaca.

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante “Pas, mačka i …”, možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: