Ljubimac na B92.net

Psi iz 15 zemalja Evrope prikazani u Jagodini

U organizaciji Kinološkog društva Jagodina, danas je u tom gradu održana 9. međunarodna izložba pasa svih rasa (C.A.C.B), na kojoj su prikazane 93 rase iz Srbije i 15 zemalja Evrope.

Izvor: Tanjug
Podeli

Reč je jedinoj međunarodnoj izložbi po standardima C.A.C.B, a prijavljene su 93 rase u deset sekcija i grupa iz gotovo svih gradova Srbije i 15 zemalja Evrope: Bugarske, Rusije, Ukrajine, Italije, Crne Gore, BiH, Grtčke, Makedonije, kazao je novinarima direktor izložbe i predsednik Kinološkog društva Živorad Janićijević.

Uz domaće sudije, ocenjivanje je obavljalo i 11 međunarodnih sudija u 13 ringova.

Janićijević je istakao da je Kinološko društvo Jagodina ove godine obeležava 50 godina neprestanog rada, i ova menifestacija je organizovana u znak obeležavanja tog jubileja.

"Uz to sto smo među najstarijim društvima, mi imamo i najviše prijavljenih legla pasa u Srbiji i naši odgajivači su vrlo vredni i pedantni", rekao je Janićijević.

On je istakao da će cela ova godina biti u znaku pomenutog jubileja i da će do kraja godine biti organizovane jos najmanje tri međunarodne izložbe.

Vesti

Danas je Dan pasa vodiča

Predsednica Saveza udruženja slepih "Beli štap" Vesna Nestorović najavila je danas, povodom Svetskog dana pasa vodiča, akciju za prikupljanje sredstava slanjem SMS poruke na broj 4183, po ceni od 100 dinara, za kupovinu prvog psa vodiča za slepe i školovanje onih koji će te pse obučavti.

Vesti sreda 30.04. 16:26 Komentara: 0

Zašto se pas i mačka odjednom svađaju?

Danijela Vezilić: Moj pas živi od malena sa macom. Rasa psa je džek rasel terijer i ženskog je pola. Dve godine uopšte nije dirala macu, a sada je počela da je napada. Šta Vi mislite da bi trebalo da uradim da prestanu da se tuku i zbog čega je sad počela da je napada?

Vesti sreda 30.04. 14:06 Komentara: 8

Žute minđuše i sloboda za kuce

U Prihvatilištu za životinje u Jagodini, otvorenom u septembru 2012. godine, u toku je sprovođenje programa "uhvati, steriliši i vrati", kroz koji je od polovine februara prošlo oko 60 pasa, od kojih je većina, sa "žutom minđušom" u uhu, vraćena na ulicu.

Vesti utorak 29.04. 14:11 Komentara: 14

Čovek koji 12 godina raznosi hranu napuštenim psima

Muharem Mujagić iz Gradiške u Republici Srpskoj ima 61 godinu, ali po onome čime se bavi, nimalo ne podseća na svoje vršnjake. Ovaj vredan čovek i veliki humanista već 12 godina svakodnevno hrani više od 50 napuštenih pasa. On ne odustaje, iako ga sugrađani prijavljuju, prete mu, a jednom su ga čak i pretukli zbog toga što radi.

Vesti četvrtak 24.04. 08:46 Komentara: 49

Eksperimenti na životinjama – da ili ne?

Povodom Dana zaštite oglednih životinja (24. april) Udruženje za zaštitu životinja i razvoj građanske svesti „Feniks" organizuje, u KC Reks u sredu 23. aprila u 19 sati, tribinu pod nazivom „Eksperimenti na životinjama - da ili ne?"

Vesti utorak 22.04. 20:43 Komentara: 38

Ovaj bonobo sam peče svoj obrok (VIDEO)

Da li svoj beli slez volite da bude dobro ispečen ili samo malo ugrejan? Zapravo, možda bi trebalo da preskočite odgovor jer ukoliko Kanzi kuva postoji dobra šansa da će vaša poslastica stići poprilično zagorela.

Vesti utorak 22.04. 12:35 Komentara: 7
strana 1 od 12 idi na stranu