"Oreol" kao rešenje za slepe i slabovide pse

Kada je njena minijaturna pudla Mafin počela da gubi vid, Silvija nije očajavala, već je uzela stvar u svoje ruke. Napravila je protezu, osmišljenu tako da štiti slepe i slabovide pse od udaranja u zid ili druge objekte. Pročitajte kako je pomogla Mafinu.

Izvor: zivotinje.rs

Sreda, 22.01.2014.

15:48

Default images

Pre nekoliko godina veterinari su dvanaestogodišnjoj pudli Mafinu dijagnostikovali kataraktu. Gledajući kako njen jednom energičan pas gubi razigrani duh, vlasnici Silviji je to slomilo srce.

Stalno je udarao u zidove i padao niz stepenice. Postao je potišten i plašio se da se kreće, a vlasnica nije smela da ga ispušta iz vida.

Kako nije uspela da na tržištu pronađe bilo koje rešenje, Silvija je uzela stvar u svoje ruke. Kako bi zaštitila svog ljubimca od bolnih udaraca, napravila je neku vrstu lagane kape u vidu oreola, koja se lako kači podesivim čičak trakama oko tela. Mafin je ubrzo ponovo bio na nogama, istražujući svet oko sebe!

Nakon opsežnog istraživanja, Silvija je shvatila da postoji velika potreba za proizvodom za pomoć slepim psima. Ona je vremenom usavršila dizajn i svoj izum počela da prodaje na internetu. Sada i drugi brižni vlasnici čiji psi imaju problema sa vidom mogu da poboljšaju kvalitet njihovih života.

Vlasnici širom sveta zahvalni su Silviji što njihovi psi pomoću ovog aparata uživaju u svakodnevnim aktivnostima.

Ukoliko vaš pas ima ovakvih ili sličnih problema, nemojte očajavati! Psu je potrebna vaša pomoć i podrška kako bi se prilagodio novom načinu života, a jednom kada se navikne na novonastale okolnosti uživaćete u društvu svog razigranog ljubimca!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: