Savetovalište o odgovornom vlasništvu

Povodom 4. oktobra, Svetskog dana životinja, naša poznata udruženja za zaštitu životinja i ugledni stručnjaci za kinologiju i felinologiju organizuju javno Savetovalište o odgovornom vlasništvu.

Izvor: B92

Sreda, 02.10.2013.

11:41

Default images

Ovo je izuzetna prilika za sve sadašnje ili buduće vlasnike kuca i maca da dobiju besplatne savete u vezi gajenja, ishrane i vaspitanja svojih ljubimaca. Ove godine naglasak je na rešavanju problema u vezi sa ponašanjem pasa. Na štandovima će biti prisutni i veterinari, koji će davati stručne savete u vezi zdravstvene zaštite kućnih ljubimaca.

Svetski dan životinja, 4. oktobar, ustanovljen je 1931. godine u Firenci na Svetskom kongresu prijatelja životinja. Njegovim obeležavanjem promoviše se zaštita životinja i briga o njihovoj dobrobiti. I ove godine mnoga udruženja u Srbiji organizovaće različite manifestacije da bi upozorile na povezanost ljudi, životinja i prirode, neophodnost sprovođenja propisa i kažnjavanja pojedinaca koji svojim ponašanjem ugrožavaju društvo u celini.

Besplatno Savetovalište je još jedna od mnogih akcija sa ciljem da se ljubitelji životinja ohrabre i odluče na udomljavanje napuštene životinje. Na taj način će se smanjiti broj napuštenih pasa i mačaka na ulicama grada.
Proteklu deceniju u Srbiji obeležilo je usvajanje modernih propisa u oblasti veterinarstva i dobrobiti životinja i unapređenje svesti građana o potrebama životinja, bilo da se radi o kućnim ljubimcima, farmskim životinjama i životinjama koje se uzgajaju zbog krzna, divljim i oglednim životinjama. Patnja životinja u velikoj meri je posledica neodgovornog odnosa ljudi prema njima, ali i nepoštovanja propisa koji ih štite.

Organizatori Savetovališta su LINK PLUS, Felinološko društvo Le PETit WCF i Kinološka akademija. Ova udruženja se zalažu za odgovorno vlasništvo pasa i mačaka, odgovorno udomljavanje napuštenih životinja, kao i za unapređenje svesti i kinološke i felinološke kulture.

Škole AportGoat i KSK Agility Bečmen bave se obukom i socijalizacijom pasa, spremanjem pasa za ispite i rešavanjem problematičnog ponašanja pasa. Instruktori poslušnosti objasniće vlasnicima pasa na koji način da objasne psu šta očekuju od njega, ali i da poštuju prirodu psa i razumeju znake koje im psi šalju.

Dr Ana Batrićević će posetiocima objasniti na koji način je u Srbiji pravno regulisana zaštita dobrobit životinja. Dr vet. med. Siniša Ivaštanin biće na raspolaganju vlasnicima pasa i mačaka za sve savete o pravilnoj nezi i ishrani pasa i mačaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: