Ljubimac na B92.net

Savetovalište o odgovornom vlasništvu

Povodom 4. oktobra, Svetskog dana životinja, naša poznata udruženja za zaštitu životinja i ugledni stručnjaci za kinologiju i felinologiju organizuju javno Savetovalište o odgovornom vlasništvu.

Izvor: B92
Podeli

Svi ljubitelji životinja su dobrodošli u Savetovalište u pet frendli kafiću „Zumbul“ u Kosovskoj 35 u Beogradu, u petak 4. oktobra, od 18 do 20 sati. Specijalni gosti Savetovališta biće Helga, Hogar, Cica, Maša i Pamuk - predivne napuštene mace kojima je potreban dom. Mace su negovane, lepo vaspitane i očekuju svoje udomitelje!

Ovo je izuzetna prilika za sve sadašnje ili buduće vlasnike kuca i maca da dobiju besplatne savete u vezi gajenja, ishrane i vaspitanja svojih ljubimaca. Ove godine naglasak je na rešavanju problema u vezi sa ponašanjem pasa. Na štandovima će biti prisutni i veterinari, koji će davati stručne savete u vezi zdravstvene zaštite kućnih ljubimaca.

Svetski dan životinja, 4. oktobar, ustanovljen je 1931. godine u Firenci na Svetskom kongresu prijatelja životinja. Njegovim obeležavanjem promoviše se zaštita životinja i briga o njihovoj dobrobiti. I ove godine mnoga udruženja u Srbiji organizovaće različite manifestacije da bi upozorile na povezanost ljudi, životinja i prirode, neophodnost sprovođenja propisa i kažnjavanja pojedinaca koji svojim ponašanjem ugrožavaju društvo u celini.

Besplatno Savetovalište je još jedna od mnogih akcija sa ciljem da se ljubitelji životinja ohrabre i odluče na udomljavanje napuštene životinje. Na taj način će se smanjiti broj napuštenih pasa i mačaka na ulicama grada.

Proteklu deceniju u Srbiji obeležilo je usvajanje modernih propisa u oblasti veterinarstva i dobrobiti životinja i unapređenje svesti građana o potrebama životinja, bilo da se radi o kućnim ljubimcima, farmskim životinjama i životinjama koje se uzgajaju zbog krzna, divljim i oglednim životinjama. Patnja životinja u velikoj meri je posledica neodgovornog odnosa ljudi prema njima, ali i nepoštovanja propisa koji ih štite.

Organizatori Savetovališta su LINK PLUS, Felinološko društvo Le PETit WCF i Kinološka akademija. Ova udruženja se zalažu za odgovorno vlasništvo pasa i mačaka, odgovorno udomljavanje napuštenih životinja, kao i za unapređenje svesti i kinološke i felinološke kulture.

Škole AportGoat i KSK Agility Bečmen bave se obukom i socijalizacijom pasa, spremanjem pasa za ispite i rešavanjem problematičnog ponašanja pasa. Instruktori poslušnosti objasniće vlasnicima pasa na koji način da objasne psu šta očekuju od njega, ali i da poštuju prirodu psa i razumeju znake koje im psi šalju.

Dr Ana Batrićević će posetiocima objasniti na koji način je u Srbiji pravno regulisana zaštita dobrobit životinja. Dr vet. med. Siniša Ivaštanin biće na raspolaganju vlasnicima pasa i mačaka za sve savete o pravilnoj nezi i ishrani pasa i mačaka.

Vesti

Ovim psima nije potrebna nikakva pomoć, sve rade sami /VIDEO

Psi koji su dresirani da sve sami rade uvek privlače pažnju javnosti svojim veštinama. Osim uobičajenih dnevnih radnji, oni koji su zaista naučeni mogu mnogo toga da obavljaju samostalno. Jedan od njih ume i da "pozajmljenim" novcem plati svoju hranu i da je donese do kuće, drugi da sam sebe izvede u šetnju... Za šta su sve sposobni pojedini kućni ljubimci pogledajte u video-snimku.

Vesti četvrtak 19.04. 08:40 Komentara: 1
strana 1 od 211 idi na stranu