"Najbolji prijatelj": Udomljeno 5 pasa

Pet pasa iz gradskih prihvatilišta danas je udomljeno u prvoj akciji ovogodišnje kampanje "Najbolji prijatelj". Akciju, čiji je ovogodišnji slogan "Ljubav se ne kupuje", organizovao je Sekretarijat za komunalne i stambene poslove u saradnji sa Veterinarskom ustanovom "Veterina Beograd".

Izvor: B92

Četvrtak, 27.06.2013.

18:45

Default images

Veterinari su tokom današnje akcije ispred opštine Vračar, bili na raspolaganju građanima za sva pitanja i savete vezane za pse, a svi koji su udomili nekog od pasa, dobili su hranu i opremu za svoje ljubimce.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, u protekle tri godine u kampanji "Najbolji prijatelj" koju vodi Sektor zoohigijene Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, udomljeno je na stotine pasa.

Prošle godine novi dom je našlo 705 pasa, a 2010. godine 249 pasa. Pomoćnik za sektor zoohigijene Branko Jelčić rekao je da je želja Grada da se trend povećanja broja udomljenih pasa nastavi, jer su u Beogradu prihvatilišta za pse samo privremena, a ne trajna staništa pasa.

Jelčić je naglasio da ohrabruje podatak da se broj čipovanja, vakcinacija i sterilizacija pasa uvećava, a da njihovi vlasnici pokazuju da brinu o drugima i gradu i tako što pri šetnjama na javnim površinama pse vode na povocu, a sve više se navikavaju da je njihova obaveza i da počiste za svojim ljubimcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: