Ljubimac na B92.net

BG: Ljubimci su ovde dobrodošli

Kampanja “Ljubimci dobrodošli”, sa ciljem označavanja lokala u kojima su ljubimci dobrodošli, biće predstavljena 12. juna u podne u u prostoru prodavnice ploča i knjiga “Leila” (Kralja Petra 41) u Beogradu.

Beograd
Podeli

Beogradski lokali odnedavno mogu da učestvuju u akciji “Ljubimci dobrodošli” isticanjem posebne nalepnice na svom ulazu daju do znanja da su u njihovim prostorijama i ljubimci dragi gosti.

Nalepnica, na kojoj se u ružičastom srcu prepoznaju konture mačke i psa, predstavlja vizuelno rešenje kampanje “Ljubimci dobrodošli”. Svi zainteresovani vlasnici lokala svoj besplatan primerak nalepnice moći će da preuzmu na promotivnoj akciji zakazanoj za 12. jun.

Interesantno je da uprkos činjenici da psi čine većinu ljubimaca koje vlasnici vode u grad, kampanju pokreće društvo ljubitelja mačaka “Le PETit”. Kampanja je pokrenuta sa ciljem da podseti svoje sugrađane da su kućni ljubimci u lokalima uobičajen prizor u mnogim gradovima sveta.

Beograd se tom običaju priključio 2011, usvajanjem komunalne odluke kojom je omogućeno uvođenje ljubimaca u prodavnice, restorane i kafiće.

"Naš grad je već nekoliko godina na zvaničnoj listi evropskih ‘Pet friendly gradova’, što znači da je grad Beograd i zakonski dozvolio uvođenje ljubimaca u kafiće, restorane, trgovačke centre... Ipak, čini nam se da ta odluka nije bila dovoljno vidljiva, pa smo rešili da podsetimo sugrađane na to. Krenuli smo u akciju podsećanja, napravili smo nalepnicu koja besplatno može da se preuzme, a koja će pomoći i olakšati komunikaciju vlasnika ljubimaca i vlasnika lokala gde su kućni ljubimci dobrodošli. Pružimo dobrodošlicu ljubimcima u gradskim prodavnicama, restoranima i kafićima, zbog humanije i radosnije atmosfere u našem inače gostoljubivom gradu”, izjavila je Svetlana Lalović iz udruženja “LePETit”.

Partner u ovoj akciji je “Leila Records and Books”, koja je i prvi beogradski lokal na čijim vratima se nalazi nova nalepnica.

"U svakodnevnom kontaktu sa vlasnicima kućnih ljubimaca, koji su od otvaranja ‘Leila Records and Books’ naši česti gosti, shvatili smo da je potrebno na vidljiv način obeležiti lokale koji primaju ljubimce, da vlasnici ne bi morali svaki put da pitaju”, objašnjava Jovana Jaramaz iz „Leila Records and Books“.

Prema njenim rečima, ova akcija otvoriće Beograd i za turiste koji su navikli da putuju sa svojim ljubimcima.

Vesti

Zašto psi vole da gledaju televiziju?

Ako ste vlasnik psa, sigurno je bilo situacija da vaš ljubimac netremice gleda u ekran televizora. Naučnici sa Univerziteta u Lankaširu otkrili su da psi zaista percipiraju određene slike i snimke na ekranu.

Vesti četvrtak 30.11. 15:15 Komentara: 7
strana 1 od 165 idi na stranu