Gde sa ljubimcem dok ste na odmoru?

Na Internetu ili oglasima može lako pronaći smeštaj i za zelenokrilu aru, mološkog kakadua ili gekona. Ljubimcima se pruža ono najvažnije - sloboda kretanja, hrana i nadzor.

Izvor: Novosti.rs R.K.

Nedelja, 26.05.2013.

19:25

Default images

Dilemu ostaviti kućnog ljubimca kod kuće, prepustiti ga čuvanju rođaka ili prijatelja ili angažovati agenciju, hotel i prihvatilište, razrešava briga i dubina novčanika vlasnika. Iako ova oblast u Srbiji nije detaljno regulisana, ponuda za čuvanje ljubimaca u Beogradu može da se plati za evro po satu ili za više hiljada dinara po danu, pišu Novosti.

Sada se na Internetu ili oglasima može lako pronaći smeštaj i za zelenokrilu aru, mološkog kakadua ili gekona. Ljubimcima se pruža ono najvažnije - sloboda kretanja, hrana i nadzor. Na osnovu iskustva iz sveta, na "fejsu" se mogu naći oni koji čuvaju kućne ljubimce u stanu vlasnika.

Ova usluga, u koju naš narod u startu nema poverenja, je u nekim slučajevima najpogodnija za životinju, u svom je okruženju, nema promena mesta prebivališta, redovno se hrani i šeta, smanjuje se i stres. Najpre su je koristili isključivo stranci.

"Šest godina se već bavim ovom poslom, u kome ispitujem i ponašanje životinja. Najidealnije je da najmanje sedam dana pre nego što vlasnik krene na put počnemo upoznavanje sa životinjom koju čuvamo" kaže Ivan Janković vlasnik agencije za čuvanje i negu kućnih ljubimaca "Mona pet ker". - "Obavezno se popunjava upitnik, o navikama životinja, opisuje ponašanje, da li ima problema u ishrani, koliko je agresivna, da li je bolesna jer nudimo i veterinarski savet i pomoć. Cena čuvanja zavisi od broja dana ili poseta i rastojanja od koje je udaljeno mesto gde se nalazi agencija."
apple 94/Flickr.com
Dok se brčkate na moru, kućnim ljubimcima možete da pružite deo usluga koje sami koristite.

"Naš hotel je rezervisan za male pse. U zavisnosti od vremenskih uslova oni se kreću po dvorištu ili imaju najmanje tri šetnje u toku dana" kaže Mirjana Jovičić vlasnik "Golden pets" hotela za pse, na Senjaku. "Dvorište je pregrađeno za pse koji vole da se osame, nadzor veterinara 24 sata, uz njih je uvek neko od zaposlenih."

Organizujemo im animacije, igraonicu i igranje u dvorištu uz strogo održavanje higijene. Peškiri kojim se brišu šape i telo menjaju se dva puta nedeljno. Vlasnici vole da se uvere kakav odnos imamo prema životinjama.

Ugovor

Savet svim gazdama je da se dobro proveri kvalitet usluga, informiše i "snimi" mesto gde će boraviti njihovi kućni ljubimci dok su oni odsutni. Oni koji posluju, po bilo kakvim legalnim osnovama, obavezno nude i ugovore u kojima štite svoje firme, ali i vlasnika od neželjenih posledica. U obzir treba uzeti i one ponude u kojima stoji da će se o životinji brinuti i veterinar koga angažuje čuvar psa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: