Hranićemo ljubimce sa smartfona?

Revolucionarni pronalazak, proizvod jedne male američke kompanije, uskoro bi mogao vlasnicima ljubimaca da omogući da ih hrane iako su odsutni – sa svojih pametnih telefona.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2013.

11:13

Default images

Karlos Herera je osmislio bežičnu hranilicu za ljubimce koju će vlasnici moći da kontrolišu sa svojih telefona i tako se osiguraju da njihovi ljubimci nikada ne propuste obrok.

Herera je svoj pronalazak nazvao “Pintofeed”, koji ne samo što ljubimcima na komandu ili programirano deli hranu, već u isto vreme i kontroliše ljubimca i šalje upozorenje vlasnicima ukoliko nešto sa njima nije u redu.

Vlasnici mogu o ponašanju ljubimaca biti obaveštavani tekstualno, elektronskom poštom, putem Fejsbuka ili Tvitera, a Karlos Herera je izjavio da je svojim pronalaskom hteo da napravi korisnu stvar koja će vlasnicima olakšati negovanje ljubimaca, a životinjama zdrav način ishrane.

“Sa svom ovom tehnikom i veštačkom inteligencijom koja nam je na raspolaganju, osetili smo potrebu da napravimo nešto što će istovremeno koristiti i ljudima i životinjama” rekao je Herera.

“Glavni “pomagač” u testiranju pronalsaka u našoj maloj kompaniji u Los Anđelesu bio je naš kancelarisjki pas – ljubimac” Underdog,” dodao je on.

Ironično, glavni tvorac ovog pronalaska, za koji se kompanija nada da će naći široku primenu u budućnosti - nema ljubimca.

Foto: antpkr / freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: