Ljubimac na B92.net

Hranićemo ljubimce sa smartfona?

Revolucionarni pronalazak, proizvod jedne male američke kompanije, uskoro bi mogao vlasnicima ljubimaca da omogući da ih hrane iako su odsutni – sa svojih pametnih telefona.

Izvor: B92
Podeli

Karlos Herera je osmislio bežičnu hranilicu za ljubimce koju će vlasnici moći da kontrolišu sa svojih telefona i tako se osiguraju da njihovi ljubimci nikada ne propuste obrok.

Herera je svoj pronalazak nazvao “Pintofeed”, koji ne samo što ljubimcima na komandu ili programirano deli hranu, već u isto vreme i kontroliše ljubimca i šalje upozorenje vlasnicima ukoliko nešto sa njima nije u redu.

Vlasnici mogu o ponašanju ljubimaca biti obaveštavani tekstualno, elektronskom poštom, putem Fejsbuka ili Tvitera, a Karlos Herera je izjavio da je svojim pronalaskom hteo da napravi korisnu stvar koja će vlasnicima olakšati negovanje ljubimaca, a životinjama zdrav način ishrane.

“Sa svom ovom tehnikom i veštačkom inteligencijom koja nam je na raspolaganju, osetili smo potrebu da napravimo nešto što će istovremeno koristiti i ljudima i životinjama” rekao je Herera.

“Glavni “pomagač” u testiranju pronalsaka u našoj maloj kompaniji u Los Anđelesu bio je naš kancelarisjki pas – ljubimac” Underdog,” dodao je on.

Ironično, glavni tvorac ovog pronalaska, za koji se kompanija nada da će naći široku primenu u budućnosti - nema ljubimca.

Foto: antpkr / freedigitalphotos.net

Vesti

U kući sa 67 mrtvih i 99 živih mačaka

Jedna žena iz Olbanija (država Njujork) koja je držala 67 mrtvih mačaka u plastičnim kesama u zamrzivaču i imala još 99 živih u kavezima nakrcanim od poda do plafona u nehumanim uslovima, odbijala je da se odrekne životinja i da potraži pomoć psihijatra.

Vesti subota 26.01. 22:18 Komentara: 6

Kradu i lovačke pse

U selima na Suvoboru porasato je broj provalnih krađa, a u poslednje vreme na meti lopova su i lovački psi koje hvataju - u toku lova, rečeno je u Lovačkoj sekciji u Pranjanima.

Vesti sreda 23.01. 12:49 Komentara: 5
strana 1 od 8 idi na stranu