Kako delfini dolaze na svet (VIDEO)

Dolazak na svet je poseban trenutak koji baš i ne delimo sa javnošću. Međutim, prošle nedelje je oko 50 ljudi prisustvovalo nečemu što se zaista retko viđa: rađanju delfina.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

10:11

Default images

12-godišnja delfinka Kio koja živi u havajskom parku Delphin Quest, rodila je žensko mladunče. Porođaju su, osim ljudi, prisustvovale i Kiina baka i ujna.

 

„Poverenje koje je postojalo između Kio i njene ljudske ekipe tokom porođaja je bilo izuzetno”, kaže dr Rej Stoun, veterinarka specijalista za morske sisare.

„Kio je našla utehu i sigurnost kod svojih ljudskih prijatelja. Pustila je veterinare da proveravaju bebine otkucaje srca tokom trudova.

Prvih 30 dana je kritično za novorođene delfine pa treneri u Dolphin Quest danonoćno nadgledaju mamu i bebu.

Ovaj porođaj pokazuje zadivljujuću vezu koja je moguća između delfina i čoveka”.

Ovo je 18. mladunče delfina rođeno u morskom parku Dolphin Quest od kada je otvoren 1988.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: