Svetski mediji pišu o Srbinu koji pomaže psima

Kada je Mica zbog povrede kičme postala invalid, Beograđanin Dragan Dimitrijević došao je na zamisao da svom psu omogući da se opet kreće tako što će napraviti minijaturna kolica.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2015.

15:17

Default images
Foto: Beta AP/Darko Vojinovic

Dragan Dimitrijević, mašinski inženjer i programer, svoju ideju je sproveo u delo pomoću plastičnih cevi, malih točkova i starih kaiševa.

Mica se za tren oka ponovo našla u parku, srećnija nego ikada.
Nije prošlo mnogo pre nego što se priča raširila gradom i Dragan je počeo da dobija mnoštvo poziva od vlasnika koji su imali isti problem. Uskoro je počeo da se bavi izradom kolica po porudžbini.
Kolica koja Dragan pravi za mnoge su jedini način da pomognu svojim ljubimcima. Za nešto više od tri godine Dragan je izradio preko 30 različitih modela. Oni su namenjeni ljudima sa plićim džepom, a osim mešanaca, danas ih vuku najrazličitije rase pasa – pekinezeri, vučjaci, pudlice, jazavičari... “Slab sam na pse. Ova kolica nisu lek, ali omogućavaju psima da ponovo trče, njuškaju i imaju koliko-toliko normalan život”, kaže Dimitrijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: