Najpopularniji ljubimac je...

Sudeći po najnovijem istraživanju sprovedenom nad vlasnicima ljubimaca u Americi, najviše njih poseduje psa, međutim, ako pogledamo ukupan broj neke vrste, ribice i mačke su u velikoj prednosti naspram pasa.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

14:04

Default images

Ove brojke nisu iznenađujuće s obzirom na činjenicu da u akvarijumima vlasnika pliva više od jedne ribice, dok se vlasnici mačaka takođe odlučuju na veći broj ljubimaca.

Istraživanje, koje je sprovelo Američko udruženje proizvođača proizvoda za ljubimce, otkrilo je da ljudi u Americi poseduju:

- 142 miliona slatkovodnih riba

- 88,3 miliona mačaka

- 74,8 miliona pasa

- 16 miliona ptica

- 24,3 miliona malih životinja

- 13,8 miiona konja

- 13,4 miliona reptila

- 9,6 miliona riba koja žive u slanoj vodi

Istraživanje je takođe pokazalo porast porodica sa ljubimcima koji je nakon prvog istraživanja, kada je u Americi ljubimce imalo 50 miliona domova, skočio na 71 milion domaćinstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: