Šta mačke rade kad niste tu?

Šta mačke rade kada niste tu? Odgovor je jedino mogao da se dobijeuz pomoć kamera.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

18:21

Default images

Pedeset kućnih mačaka dobilo je ogrlice sa kamerom koje su pravile po jednu sliku na svakih 15 minuta, a rezultati su donekle bili iznenađujući za sve one koji su mislili da je većina vremena odlazila na dremanje.

Sudeći po fotografijama, oko 22 odsto vremena mačke su provodile gledajući kroz prozor, 12 odsto potrošeno je na interakciju sa drugim ljubimcima, ako ih je bilo, 8 odsto svog vremena mačke su se penjale na stolice i drugi nameštaj. Svega 6 odsto vremena mace su provodile u spavanju.

“Ono što me je iznenadilo bila je aktivnost mačaka. Verovao sam da moje tri mačke spavaju po ceo dan”, izjavila je Džil Viljareal, stručnjak za ponašanje životinja, koja je sprovela istraživanje.

Fotografije su pokazale mačke kako gledaju televiziju ili druge medije 6 odsto svog vremena dok su isto vreme provodile krijući se ispod stola.

5 odsto vremena provodile su u igri sa igračkama i jedući, dok su 4 odsto vremena gledale hranu koju su upravo pojele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: