Kako da maci bude prijatnije u stanu

Ukoliko mačku držite zatvorenu u stanu njoj to neće predstavljati nikakav problem, a tako ćete je poštedeti i brojnih opasnosti koje je mogu snaći na ulici. Međutim, postoje određene stvari koje možete učiniti da joj boravak u zatvorenom bude još prijatniji.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

17:18

Default images

1. Vaša mačka će želeti igračke i zabavu. Obezbedite nekoliko igračaka koje će biti razbacane po celoj kući kako bi maca mogla da se igra. Igračke postavite na zanimljiva mesta kako bi se maca dodatno zabavila u potrazi za njima. Proste stvari poput zgužvanog papira ili neka krpena lutka mogu biti savršena zabava za nju.

2. Nabavite još jednu mačku. Mačke vole društvo drugih mačaka i njoj može puno značiti da ima još jednu mačku pored sebe. Mačke su izuzetno socijalne životinje i neće biti velikih problema ako novo društvo predstavite polako i na pravi način, ili jednostavno usvojite dve mace istovremeno.

3. Budite sigurni da ima mogućnost da vežba. Mačke vole da da skaču, da se penju po stvarima i da jure za stvarima i to se ne menja čak ni kada se nalaze u zatvorenom. Veoma je važno za njeno fizičko i emotivno zdravlje da može da vežba i iznenadićete se koliko lako će prihvatiti izazov.

4. Dajte joj mesto sa kog može da posmatra svet. Mačke su izuzetno radoznale i vole da posmatraju svoju okolinu. Obezbedite im prozor sa kog mogu da gledaju automobile kako prolaze, druge životinje ali i da uživaju u povetarcu. Sudeći po članku koji je objavio NBC, mačke 22 odsto svog vremena provode gledajući kroz prozor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: