Ujedi pasa istanjili opštinske budžete

Lokalne samouprave u Srbiji su u poslednjih šest godina građanima isplatile više od 26 miliona evra odštete zbog ujeda pasa. Samo prošle godine na adresu Javnog pravobranilaštva u Novom Sadu stiglo je 705 ovakvih tužbenih zahteva, a njihova vrednost kreće se od 100.000 do 200.000 dinara.

Izvor: B92

Petak, 08.02.2019.

10:49

Ujedi pasa istanjili opštinske budžete
Foto: Art_man/Depositphotos.com

Iako prihvatilište za pse postoji u Novom Sadu već pet godina, broj tužbi se ne smanjuje.

Bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća Zoo-higijena i veterina u tom gradu Aleksandar Bursać rekao je da se 2014. godine došlo do "frapantnih" podataka.

“Struktura tužbenih zahteva drastično se promenila u korist ujeda napuštenih životinja. Statistički je ustanovljeno da je do 2014. 70 odsto ujeda bilio izazvano od vlasničkih, a 30 od napuštenih pasa”, rekao je Bursać za Jutro na televiziji Prva.

Kako je naveo, od 2014. godine dolazi do “drastične” promene, pa je 70 posto ujeda bilo od pasa lutalica, a 30 odsto od vlasničkih.

Bursać je dodao i da su životinje koje su prolazile kroz prihvatilište a potom vraćene na ulicu, bile bezopasne i bezazlene po okolinu.

Više o temi u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: